Ministerstvo financí: První upisovací období emise dluhopisů potrvá do 18. 1. 2019, emise je stanovena na 1. 2. 2019

04.12.2018 18:06

Nepřetržitý prodej státních dluhopisů pro občany, symbolicky nazvaných jako Dluhopisy Republiky, včera začal prvním upisovacím obdobím, které je stanoveno na 3. 12. 2018 – 18. 1. 2019. Dluhopisy budou vydány a připsány na majetkové účty upisovatelů k datu emise 1. 2. 2019. Bližší informace k následujícímu bezprostředně navazujícímu upisovacímu období budou zveřejněny v lednu 2019.

Ministerstvo financí: První upisovací období emise dluhopisů potrvá do 18. 1. 2019, emise je stanovena na 1. 2. 2019
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Dluhopisy lze upsat prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu (více ZDE) nebo prostřednictvím 25 vybraných poboček smluvního distributora (ZDE), kterým je v současnosti Československá obchodní banka, a. s. Podáním žádosti o úpis u distributora bude upisovatelům automaticky zřízen elektronický přístup ke správě majetkového účtu.

Cenu pořizovaných státních dluhopisů je v souladu s emisními podmínkami dluhopisu nutné uhradit v období od 1. 1. 2019 do 23. 1. 2019. V případě úpisu státních dluhopisů prostřednictvím elektronického přístupu ke správě majetkového účtu, se cena úpisu hradí přímo na platební účet Ministerstva financí. Pokud byla Žádost o úpis státních dluhopisů podána prostřednictvím distributora, je třeba provést platbu na platební účet distributora. Nebude-li platba připsána na účet do výše uvedeného termínu, tj. 23. 1. 2019, žádost o úpis bude stornována.

Zájemci o dárkové certifikáty Dluhopisu Republiky, kteří chtějí originálním způsobem obdarovat své blízké během blížících se vánočních svátků, by neměli odkládat návštěvu pobočky Československé obchodní banky, a. s., pokud chtějí mít jistotu, že dárkový certifikát obdrží včas.

Podrobné informace k pořízení Dluhopisu Republiky jsou uvedeny v Příručce investora (ZDE).

Pro případné dotazy je zřízena e-mailová adresa ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: Letecké muzeum Kbely zahájilo v sobotu už 56. sezonu

16:08 Ministerstvo obrany: Letecké muzeum Kbely zahájilo v sobotu už 56. sezonu

Zástupy návštěvníků přilákalo zahájení 56. sezony v Leteckém muzeu Kbely. Několik desítek jich čekal…