Ministerstvo financí: Účtenková loterie má svého dodavatele

23.03.2017 11:34

Ministerstvo financí ukončilo výběrové řízení na veřejnou zakázku ke komplexnímu zajištění účtenkové loterie. Vítězem otevřeného výběrového řízení se stala firma Wincor Nixdorf s.r.o., která bude zajišťovat registraci účastníků soutěže, registraci a příjem účtenek, losování a výplatu výher a zákaznickou podporu. Součástí poskytované služby je i vytvoření a údržba webových stránek a mobilní aplikace pro účastníky účtenkové loterie.

Ministerstvo financí: Účtenková loterie má svého dodavatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Atraktivně nastavená účtenková loterie zvýší zájem zákazníků o účtenky a přispěje ke stavu, kdy se jejich vydávání stane běžnou součástí našeho nákupu a nikoliv tématem pro absurdní politické diskuze. Elektronická evidence tržeb je opatření, které přispívá ke zdravé a férové ekonomice a Účtenkovka je hra, díky které bude efektů EET dosaženo snadněji a lépe,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš a připomněl, že přínos EET bude po náběhu všech 4 fází představovat 18 miliard korun ročně.

Ročně bude Ministerstvo financí výhercům účtenkové loterie rozdělovat peněžité i věcné výhry ve výši 65 milionů korun. Počet výher se bude pohybovat okolo 25 tisíc měsíčně.  Losování bude probíhat každý měsíc, a to z účtenek vydaných za předem stanovené období. Zákazník může do účtenkové loterie registrovat v jeden den pouze jednu účtenku od daného obchodníka. „Podnikatelé se proto nemusí obávat, že zákazníci budou rozdělovat svůj nákup na více částí, aby zvýšili své šance na výhru, a že se v obchodech budou zbytečně tvořit dlouhé fronty,“ ujišťuje náměstkyně pro daně a cla Alena Schillerová.

Při přípravě účtenkové loterie vycházelo Ministerstvo financí z dobrých i špatných zkušeností s podobnými loteriemi ze zahraničí. Z evropských zemí funguje účtenková loterie velmi úspěšně například na Slovensku, z mimoevropských zemí se těší mimořádné popularity a úspěšnosti v Thajsku. Rozhodujícími faktory jejího úspěchu jsou vždy konkrétní parametry, které se v jednotlivých zemích liší.

V současné době Ministerstvo financí nastavuje s dodavatelem detailní procesy účtenkové loterie. O konkrétní podobě a přesném termínu spuštění loterie bude Ministerstvo financí informovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…