Ministerstvo financí uzavřelo memorandum o spolupráci s Akademií věd

17.12.2018 15:27

Ministryně financí Alena Schillerová a předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová minulý týden podepsaly memorandum o spolupráci obou institucí.

Ministerstvo financí uzavřelo memorandum o spolupráci s Akademií věd
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Resort financí a Akademie věd budou vzájemně sdílet a využívat své odborné poznatky, organizovat semináře, konference, kulaté stoly a společně tak prohlubovat svou expertizu, a to zejména v oblasti ekonomie, finančních trhů, trhu práce a veřejných financí.  Potenciál spolupráce obě strany spatřují také v možnosti identifikace aktuálních problémů a přípravy variant řešení.

Výstupem by mělo být zvýšení kvality podkladů připravovaných ze strany Ministerstva financí nebo Akademie věd, které jsou často klíčové pro rozhodování v rámci výkonu státní správy a pro plnění legislativních i nelegislativních úkolů vlády.

„Ministerstvo financí i Akademie věd při své činnosti provádějí řadu výzkumů v oblastech, které se prolínají, a je velkou škodou tyto cenné zkušenosti vzájemně nesdílet. Tak jako mezi sebou spolupracují špičkové univerzity nebo lékařská zařízení, aby se staly ještě lepšími, podobně a se stejným cílem spolu budou spolupracovat i odborníci z ministerstva a Akademie věd,“ poznamenala k podpisu memoranda ministryně Alena Schillerová.

Předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová dodává: „Podepsání memoranda o spolupráci s Ministerstvem financí velmi vítám a považuji je za nový silný impulz pro rozvoj našich vzájemných vztahů. Velmi oceňuji, že výstupy této spolupráce budou poskytovat nezávislou zpětnou vazbu a informace pro podporu co nejlepší kvality rozhodování vlády. V tomto směru hodláme vyvíjet další úsilí s cílem rozšířit okruh spolupracujících partnerů z řad dalších ministerstev.“

Akademie věd České republiky při uzavírání memoranda vychází z Koncepce rozvoje činnosti Akademie věd České republiky, zejména její části Strategie AV21, úspěšně fungující platformy přijaté odbornou i politickou veřejností.

Ministerstvo financí je prvním z vládních resortů, který s Akademií věd takovéto memorandum uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…