Ministerstvo obrany: První Průmyslový den ČR v Lucembursku podpořil český obranný průmysl

07.10.2017 13:29

Historicky první Průmyslový den České republiky se uskutečnil v lucemburském Capellenu. Akci, kterou zahájil stálý představitel ČR při NATO Jiří Šedivý, pořádalo Ministerstvo obrany ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ve spolupráci s NATO Support and Procurement Agency.

Ministerstvo obrany: První Průmyslový den ČR v Lucembursku podpořil český obranný průmysl
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Cílem průmyslového dne bylo podpořit větší zapojení českého obranného a bezpečnostního průmyslu do výběrových řízení vyhlašovaných NSPA (NATO Support and Procurement Agency). Program v sídle alianční agentury NSPA zahrnoval informace o akvizičním procesu agentury či o registraci pro dodavatele. Kromě jednání se zástupci jednotlivých programů měli čeští účastníci příležitost krátce prezentovat české výrobky a služby.

V uplynulém roce agentura NSPA udělila kontrakty na dodávky vojenského materiálu a služeb za více než 2,9 miliardy Eur. Vzhledem k plánovanému navýšení obranných rozpočtů aliančních spojenců by se tato suma v budoucnu měla nadále zvyšovat. Agentura NSPA pravidelně vyzývá české společnosti, aby se do tendrů zapojily, avšak jejich úspěšnost v mezinárodní soutěži se zatím pohybuje na úrovni do 2 procent z celkového objemu udělených zakázek. Součástí programu byly právě z tohoto důvodu také tipy pro české zástupce, jak aktivně participovat, a navýšit tím tak svou šanci uspět.

Českého průmyslového dne v NSPA se zúčastnili zástupci patnácti společností z různých odvětví českého obranného a bezpečnostního průmyslu. Jejich aktivity pokrývají výrobu a dodávky rozmanité škály vojenské pozemní a letecké techniky včetně specifického vybavení a zařízení, munice, radarů nebo radiolokačních a komunikačních systémů. Nechyběli ani dodavatelé optických spojů, zdravotnických zařízení a textilního vybavení.

Akce se konala za podpory a zastupitelského úřadu ČR v Lucemburku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…