Ministerstvo obrany: Sbírka Společně proti Crohnovi vynesla přes čtvrt milionu

25.05.2017 19:58

Na konci dubna se uskutečnila finanční sbírka zaměstnanců Ministerstva obrany (MO), Armády České republiky, státních podniků a příspěvkových organizací MO nazvaná Společně proti Crohnovi. Celkem se podařilo vybrat úctyhodných 277 568 korun.

Ministerstvo obrany: Sbírka Společně proti Crohnovi vynesla přes čtvrt milionu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Výtěžek ze sbírky, nad níž převzal záštitu ředitel Vojenského zpravodajství plukovník Jan Beroun, byl věnován Dětské klinice Fakultní nemocnice Plzeň. Ta spojila své síly s výzkumným centrem aplikovaných věd Západočeské univerzity za účelem zlepšení diagnosticko-léčebného procesu Crohnovy choroby u dětí.

Symbolický šek v pátek 19. dubna v prostorách Pražského arcibiskupství převzal ředitel plzeňské nemocnice Václav Šimánek. Předání se uskutečnilo za přítomnosti kardinála Dominika Duky a nechyběla ani zakladatelka hnutí Stonožka Běla Jensen.

Sbírka se uskutečnila ve spolupráci s Charitou České republiky a hnutím Stonožka, které dlouhodobě spolupracuje s ozbrojenými silami ČR. Do sběrných kasiček u svých útvarů a organizačních celků mohli vojáci a zaměstnanci přispívat od 17. do 27. dubna. Sbírku podpořilo také několik firem a celkem se podařilo vybrat 277 568 korun.

Crohnova nemoc je nevyléčitelné chronické zánětlivé onemocnění různých částí trávicího traktu, které má kolísavý průběh. Počet nemocných se každoročně zvyšuje a mezi pacienty se stále více objevují i děti. Právě jim má za cíl sbírka Společně proti Crohnovi pomoci. Jen v plzeňské fakultní nemocnici se s „Crohnem“ léčí desítky dětských pacientů. Neprospívají, často nerostou, většinu z nich trápí teploty a především průjmovitá onemocnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…