Ministerstvo obrany: Situace v podniku VOP CZ směřuje ke stabilizaci

23.10.2023 19:15 | Tisková zpráva

Na dnešním jednání výboru pro obranu informovala ministryně obrany Jana Černochová přítomné poslankyně a poslance o aktuální situaci ve státním podniku VOP CZ. Kromě ministryně poslancům situaci popsala také vrchní ředitelka sekce majetkové Marta Kopecká, která státní podnik v minulých dnech navštívila a jednala s vedením podniku i se zástupci odborů.

Ministerstvo obrany: Situace v podniku VOP CZ směřuje ke stabilizaci
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Jednání výboru se zúčastnili i ředitel VOP CZ Marek Špok a Michal Petrovka, předseda Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31698 lidí

„Od svých kolegů jsem se nechala informovat o situaci v podniku, kterou prověřovali přímo na místě. Mým cílem je, aby podnik fungoval a aby veškeré know how zůstalo v rukách státu. V konfliktu na Ukrajině se totiž jasně ukazuje, že schopnost státu opravovat vojenskou techniku je naprosto zásadní pro udržení bojeschopnosti armády,“ uvedla po jednání výboru Černochová.

Jednání v minulých dnech se týkala zejména představy zakladatele, tj. Ministerstva obrany, o fungování tohoto státního podniku. Cílem není v prvé řadě ziskovost, ale to, aby ve státních rukách zůstalo klíčové know how, které je v některých případech nezbytné pro zabezpečení například obranyschopnosti země v případě krize. Za součást know how samozřejmě zakladatel považuje též udržení klíčových zaměstnanců, a proto mimo jiné jasně odmítl snižování platů.

„Na již dříve oznámené kontrole podniku ze strany resortu obrany se po proběhlých jednáních nic nemění, protože chceme mít detailní přehled o dění v podniku a jeho hospodaření,“ uvedla vrchní ředitelka sekce majetkové Marta Kopecká s tím, že kontrola stále probíhá, a proto je předčasné komentovat její možná zjištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…