Ministerstvo obrany podepsalo rámcovou dohodu na dodávku bojových opasků

27.09.2019 21:43

V pátek 27. září zástupci Ministerstva obrany ČR a společnosti Tropner s. r. o. podepsali rámcovou dohodu na dodávku bojových opasků. Za resort obrany smlouvu podepsal náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic MO Filip Říha.

Ministerstvo obrany podepsalo rámcovou dohodu na dodávku bojových opasků
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Bojový opasek tří typů (podle barevného rozlišení – tmavozelená-olivová, žlutopísková a černá) je novou výstrojní součástkou, jež zatím není v Armádě České republiky zavedena. Po podpisu smlouvy bude následovat ověření deklarovaných parametrů dodavatele v kontrolních a vojskových zkouškách. Kontrola kvality dodávaného zboží je dále zabezpečena provedením státního ověřování jakosti.

Bojový opasek slouží k zavěšení a nošení výstroje a výzbroje příslušníků české armády. Musí umožnit vedení jednotlivých druhů bojové činnosti včetně seskoků, dostatečný pohybový rozsah a bezpečnou obsluhu vojenské techniky.

Nové bojové opasky by mohly být dodány již v červnu 2020.

Plnění zakázky bude probíhat na základě výzev k poskytnutí plnění v letech 2020 až 2025, přičemž se počítá, že první opasky by mohly být Armádě České republiky dodány v červnu 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…