Ministerstvo obrany pořídí těžké nákladní terénní automobily TATRA 815-7

24.08.2022 22:31 | Tisková zpráva

Ministerstvo obrany ve středu 24. srpna uzavřelo smlouvu na pořízení 209 těžkých nákladních terénních automobilů TATRA 815-7 6x6 ve valníkovém provedení v celkové hodnotě více než 1, 9 mld. Kč bez DPH.

Ministerstvo obrany pořídí těžké nákladní terénní automobily TATRA 815-7
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Za resort obrany smlouvu podepsal náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic Mgr. Lubor Koudelka, za společnost TATRA TRUCKS a.s. místopředseda představenstva Petr Hendrych, MBA a Mgr. Petr Šimek, člen představenstva.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Nové automobily umožní zabezpečit přepravní kapacity důležité pro urgentní potřeby logistické podpory Armády České republiky nejen v době mimořádné bezpečnostní situace na východě Evropy tak, aby byla zajištěna přeprava klíčového vojenského materiálu. Jde o nákup techniky, která je již v armádě zavedena. To zjednoduší a zefektivní i následný provoz pořizovaných vozidel a ušetří náklady.

„V dnešní složité bezpečnostní situaci jde o další důležitý krok k posílení obrany České republiky. Jsem velmi rád, že se nám podařilo dojednat smlouvu právě s českým výrobcem,“ uvedl při příležitosti podpisu smlouvy Lubor Koudelka. Již v letošním roce bude dodáno 200 ks techniky, začátkem roku 2023 pak zbylých 9 ks. Do budoucna bude nutné z celkového počtu 928 ks vozidel v provozu z důvodu stáří vyměnit dalších 640 vozidel.

V nejbližších dnech bude se společností TATRA TRUCKS a.s. uzavřen kontrakt na roky 2023 a 2024 na pořízení 80 těžkých nákladních terénních automobilů typu T-815-7 8x8, tzv. hákový nakladač pro přepravu a manipulaci s kontejnery ISO 1C v celkové hodnotě více než 1, 2 mld. Kč bez DPH. Současný stav automobilní přepravní techniky této kategorie je v AČR značně poddimenzován. Z celkového počtu 504 vozidel v provozu je nutné doplnit alespoň 200, přičemž pro urgentní potřebu je identifikováno jako minimum právě 80 kusů.

V rámci realizace obou veřejných zakázek využilo ministerstvo urgentní způsob zadání, který je dle zákona o veřejných zakázkách využitelný právě v případě válečných krizí a podobných mimořádných život ohrožujících situací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…