Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vypsalo výzvy na podporu výzkumu, vývoje a rozvoje VŠ za 20 miliard

21.12.2015 9:40

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje tři nové výzvy z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV). Zaměřují se na společné vzdělávání (inkluzi) dětí v mateřských a základních školách a na zkvalitnění vzdělávání středoškoláků Cílem je, aby každé dítě mělo při vzdělávání úspěch.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vypsalo výzvy na podporu výzkumu, vývoje a rozvoje VŠ za 20 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

V oblasti vědy a výzkumu budou podpořeny investice spojené s výzkumnými aktivitami velkých infrastruktur, které jsou součástí tzv. Cestovní mapy schválené vládou. „Tyto infrastruktury budou mít díky projektům možnost dobudovat nebo zdokonalit jedinečné vybavení potřebné pro svou vědeckotechnickou činnost,“ říká náměstek ministryně pro řízení sekce operačních programů Václav Velčovský.

Za účelem aplikace vědeckých výsledků do praxe OP VVV podpoří již existující Centra transferu technologií. Ta se díky tomu stanou relevantním partnerem výzkumníků a představitelů průmyslu. Cílem je vytvořit z těchto center uznávanou součást systému výzkumu a vývoje.

Pro vysoké školy jsou vytvořeny dvě dvojice výzev, vždy zaměřené na „měkké“ a investiční projekty. Intervence budou směřovat ke zvýšení kvality vzdělávacích aktivit na vysokých školách, ke zvýšení jejich relevance pro trh práce a k podpoře studentů se specifickými vzdělávacími potřebami. Zároveň projekty napomohou k podpoře systému hodnocení kvality vysokých škol a jejímu zvýšení. Intervence se nezaměří pouze na pregraduální přípravu, ale rovněž na doktorandy, včetně mezinárodního přesahu. Díky investiční výzvě budou mít vysoké školy možnost doplnit či vytvořit infrastruktury, přístrojové a jiné zázemí pro úspěšnou realizaci těchto aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…