Ministerstvo zahraničí: Začal 18. ročník Letní školy evropských studií

13.08.2019 19:21

Státní tajemník MZV Miloslav Stašek zahájil v pondělí 12. srpna již 18. ročník Letní školy evropských studií v Telči, letos na téma „Evropa v pomalu se globalizujícím světě“.

Ministerstvo zahraničí: Začal 18. ročník Letní školy evropských studií
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Státní tajemník nejprve seznámil účastníky symposia s hlavními prioritami české zahraniční politiky. Zdůraznil také potřebu dobré orientace v mezinárodním dění – svět se globalizuje a proces bude probíhat dále, ať již pomalu nebo rychle, a je třeba mu rozumět.

Mezi letošními účastníky je více než 20 mladých diplomatů z 18 zemí Evropy, Asie, Latinské Ameriky či Afriky a obdobný počet českých mladých státních úředníků z klíčových institucí ČR, mj. z Kanceláře prezidenta republiky, Úřadu vlády, Senátu i Poslanecké sněmovny a klíčových rezortů.

V Telči bude také řada českých i zahraničních lektorů, diplomatů a odborníků debatovat o tom, jaké možnosti a jaká úskalí skýtá globalizace pro aktuální vývoj v Evropě. Symposium bude slavnostně ukončeno v pátek 16. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…