Ministr Zaorálek jednal s ministrem pro odchod Velké Británie z EU Davisem

25.07.2017 22:03

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek přivítal v úterý 25. července 2017 v Černínském paláci ministra pro odchod Velké Británie z EU Davida Davise, se kterým hovořil o aktuálních postojích obou zemí k tématům spojeným s odchodem Velké Británie z EU.

Ministr Zaorálek jednal s ministrem pro odchod Velké Británie z EU Davisem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

V rámci rozhovoru zdůraznil český ministr zahraničí trvající zájem ČR na co nejvyšší kvalitě vzájemných vztahů mezi ČR a Velkou Británií nejen v době před odchodem, ale také po ukončení členství Velké Británie v EU.

„ČR i nadále za své priority bude považovat zajištění práv svých občanů ve Velké Británii tak, aby nebyla po Brexitu nijak zásadně omezena. Stejně tak má ČR zájem udržet vysokou úroveň vztahů i v dalších oblastech, zejména ekonomické či bezpečnostní,“ řekl po jednání šéf české diplomacie. Uvedené priority jsou ve shodě s prioritami EU, jejíž vyjednávání s Velkou Británii vede Michel Barnier za EU jako celek.

Ministři zároveň diskutovali i o průběhu a výsledcích prvního věcného jednání o výstupové dohodě. V závěru označil ministr Davis setkání v Praze za užitečné a oba ministři se shodli, že by se další schůzka na bilaterální úrovni mohla uskutečnit na podzim tohoto roku. „ČR a Velká Británie zůstávají přáteli a spojenci i do budoucna,“ uzavřel dnešní jednání ministr Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…