Ministr kultury se zúčastní nominačního večera ESSL ART AWARD CEE 2015

25.05.2015 20:17

Cena zaměřená na mladé umělce ze zemí střední a východní Evropy si získává stále větší popularitu. V letošním ročníku bylo evidováno 500 přihlášek.

Ministr kultury se zúčastní nominačního večera ESSL ART AWARD CEE 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Ministr kultury Daniel Herman se dnes, 25. května 2015 v 19 hodin v pražském Centru pro současné umění FUTURA zúčastní nominačního večera na cenu ESSL ART AWARD CEE 2015. Tuto cenu, udělovanou jednou za dva roky mladým umělcům a studentům vysokých uměleckých škol z Bulharska, Chorvatska, Česka, Rumunska, Slovinska, Slovenska, Maďarska a Turecka, založili v roce 2005 mecenáši umění a majitelé rakouské firmy BauMax Agnes a Karlheinz Esslovi.

O vítězích rozhoduje 13členná mezinárodní porota, jež vybere z mnoha stovek přihlášek práce deseti umělců. Cenu získají dva vybraní účastníci z každé země a jejich práce budou společně s díly vítězů soutěže v ostatních oblastech a zemích následně vystaveny v Esslově sbírce současného umění v Rakousku.

Letos byli v Česku na cenu ESSL ART AWARD CEE 2015 nominováni Martin Antas, Iveta Čermáková, Filip Dvořák, Jakub Jurásek, Tomáš Kajánek, Karolína Mikesková, Samuel Paučo, Lea Petříková, Martin Prudil a Jan Theodor Urant.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…