Ministr školství Plaga převzal úřad

18.12.2017 17:46 | Zprávy

Nový ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes oficiálně převzal úřad. Do funkce jej uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Ministr školství Plaga převzal úřad
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Nový ministr představil své priority, mezi něž patří navyšování platů ve školství, finanční a věcná revize společného vzdělávání a zlepšení situace ve sportu. Robert Plaga nahradil na pozici ministra školství Stanislava Štecha.

"Právě jsem uvedl do funkce pana ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagu, kterého čeká nejen nelehká finanční revize inkluze, ale například také transparentní nastavení pravidel při rozdělování peněz v oblasti sportu a navyšování financí pro investice ve sportu. Dále chceme zřídit funkci vládního zmocněnce pro sport, který společně s ministerstvem školství tato pravidla nastaví, a soustředíme se také na rozdělování peněz v oblasti vědy a výzkumu," uvedl premiér Andrej Babiš k prioritám kabinetu v oblasti školství.

"Jedním z prvních kroků, které mě čekají, je určitě provedení finanční revize společného vzdělávání, přičemž bych byl velice nerad, aby to mělo dopad na navýšení mezd pedagogických i nepedagogických pracovníků. Další mou prioritou je právě navyšovat prostředky na pedagogy i nepedagogy ve vzdělávací soustavě tak, aby toto povolání nemělo pouze prestiž, ale také atraktivitu," řekl po jmenování ministr školství Robert Plaga s tím, že je to cesta, jak do budoucna zvýšit konkurenceschopnost České republiky. "Další prioritou je určitě stabilizace situace v oblasti sportu s tím, abychom připravili podmínky pro vznik samostatné Agentury pro sport,." Mezi dalšími prioritami uvedl ministr navyšování prostředků v oblasti vysokých škol a vznik Agentury pro digitální vzdělávání. Oblasti vysokého školství se Robert Plaga věnoval na MŠMT od roku 2015 až dosud jako náměstek pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu. 

Ministr zároveň v nejbližší době ukončí spolupráci se dvěma politickými náměstky, a sice Petrem Pavlíkem a Jaroslavem Fidrmucem. Posty politických náměstků zatím nebudou obsazeny. Pověřeným náměstkem po řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu se stal Pavel Doleček, který dosud působil jako tajemník náměstka pro tuto sekci.

Celý záznam tiskového brífinku najdete zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Interaktivní aplikace srovnává kvalitu života v krajích

16:13 Český statistický úřad: Interaktivní aplikace srovnává kvalitu života v krajích

Kvalitu života obyvatel všech 14 krajů Česka měří 34 vybraných statistických ukazatelů, které Český …