Misterstvo zahraničí doporučuje opatrnost při cestách na Pobřeží slonoviny

05.07.2019 15:06

V důsledku proudění radikálních islamistických skupin z regionu Sahelu existuje nebezpečí teroristických útoků a únosů na severu Pobřeží slonoviny při hranici s Burkinou Faso a Mali. Ministerstvo zahraničních věcí proto doporučuje zcela se vyhnout cestování do příhraniční oblasti na severu země.

Misterstvo zahraničí doporučuje opatrnost při cestách na Pobřeží slonoviny
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V roce 2016 došlo k teroristickému útoku na turisty navštěvovaný Grand Bassam v blízkosti Abidjanu. Od té doby je však situace v zemi stabilizovaná, s výjimkou výše zmíněné příhraniční oblasti na severu.

V zemi je však rozšířená pouliční kriminalita a dochází zde k loupežným přepadením, především na západě a severozápadě země v příhraničních oblastech s Libérií, Guineou a Mali. Při jízdě automobilem může docházet k útokům ozbrojených banditů, zejména s ohledem na špatný stav silnic. V případě přepadení by se neměl klást odpor. Značně riskantní jsou pak noční jízdy automobilem. Nedoporučuje se vycházet bez doprovodu a po setmění. Vzhledem k početným krádežím a loupežným přepadením se nedoporučuje viditelné nošení cenností (hodinky, prsteny, řetízky).

Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje všem cestovatelům registrovat se v databázi DROZD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…