Mitel ohlásil finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2014

14.05.2014 14:11

Společnost Mitel, globální dodavatel v oblasti podnikových komunikací, oznámila finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2014, které skončilo 31. března 2014.

Mitel ohlásil finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2014
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolary, ilustrační foto

Celkový obrat v tomto čtvrtletí vzrostl o 69 % na 241,5 milionu amerických dolarů oproti stejnému období roku 2013, přičemž hlavní důvodem tohoto nárůstu byla akvizice společnosti Aastra, která přispěla 89,3 miliony dolarů. V důsledku akvizice firmy Aastra, jež měla nižší marži, poklesla celková hrubá marže na 53,6 % v tomto čtvrtletí z 56,5 % v loňském roce. Non-GAAP čistý zisk za první čtvrtletí činil 19,8 milionu dolarů, neboli 0,22 dolaru na akcii, v porovnání s 12,1 milionem dolarů (0,22 dolaru na akcii) v prvním čtvrtletí roku 2013. Počet akcií v prvním čtvrtletí byl 88,5 milionů oproti 56,2 milionům ve stejném období 2013. Mitel dokončil akvizici společnosti Aastra Technologies Limited k 31. lednu 2014;  finanční výsledky za první čtvrtletí 2014 tak zahrnují 3 měsíce za Mitel a pouze 2 měsíce za firmu Aastra.

„Jsem velmi potěšen tím, jakého pokroku dosáhla společnost Mitel v prvním čtvrtletí, zejména solidního obratu,“ řekl Richard Bee, výkonný ředitel společnosti Mitel. „Naše výsledky za první čtvrtletí odrážejí správný směr, který jsme nastavili v našem cloudovém byznysu s více než 21 000 cloudovými licencemi dodanými v tomto kvartále. Představuje to 73% meziroční nárůst a dosažení celkového počtu 142 600 cloudových licencí. Oba ukazatele jsou jednak silné signály pro naše zaměstnance, zákazníky a distribuční partnery a jednak důkaz silného spojení se společností Aastra.“

„Od akvizice firmy Aastra koncem ledna jsme v oblasti integrace obou společností učinili velký skok dopředu a dokázali rychle identifikovat a využít synergických příležitostí. V důsledku toho jsme například identifikovali možnost dodatečného zvýšení účinnosti dodavatelského řetězce, což nám umožnilo zvýšit synergické efekty z 50 milionů na 75 milionů dolarů na celé integrační období příštích 2,5 let,“ dodal Richard Bee.

O společnosti Aastra, a Mitel company

Aastra je společnost patřící pod Mitel. Firma Mitel je globální lídr na trhu podnikových komunikací, který efektivně propojuje zaměstnance, partnery a zákazníky – kdekoliv, kdykoliv a prostřednictvím jakýchkoliv zařízení, jak v nejmenších firmách, tak v největších korporacích. Díky širokému portfoliu řešení a snadné cestě na cloud nabízí Mitel zákazníkům maximální výběr. S kombinovaným obratem více než 1 miliardy dolarů, 60 miliony zákazníků po celém světě a první pozicí na trhu v západní Evropě je Mitel jasným lídrem podnikových komunikací. Více informací naleznete na www.mitel.com. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…