Mongolský velvyslanec navštívil ČZU

03.04.2014 19:53

Neformální setkání se studenty, diskuse o přínosech studia na ČZU a další spolupráci v oblasti vysokého školství, zemědělství či lesnictví zahrnovala návštěva mongolského velvyslance v ČR J.E. pana Zumberellkhama Dorjdamba v areálu univerzity v Suchdole.

Mongolský velvyslanec navštívil ČZU
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Součástí setkání, které proběhlo 3. dubna, byla i prezentace rozvojových projektů v Mongolsku, které realizuje Fakulta tropického zemědělství, a schůzka s rektorem ČZU prof. Ing. Jiřím Balíkem, CSc. Ten během setkání vyzdvihl nadání a velkou motivaci mongolských studentů a také připomněl dlouhodobou spolupráci ČZU s mongolskými partnery na řadě významných projektů. 

Na ČZU studuje necelá desítka mongolských studentů, a to na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů a na Fakultě tropického zemědělství.

ČZU skrze FTZ působí v Mongolsku od roku 2007. V rámci Zahraniční rozvojové pomoci ČR bylo uskutečněno pět projektů v oblasti odborného zemědělského vzdělávání v oblasti odborného vzdělávání, zavádění systému označování hospodářských zvířat a zlepšení kvality vzdělávání na Mongolské státní zemědělské univerzitě. V rámci spolupráce s touto univerzitou proběhla v červenci 2013 také v Mongolsku letní škola pro mongolské i české studenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…