Moravskoslezský kraj: Cestující na Českotěšínsku čekají změny

28.11.2016 14:39

Cestující veřejnou autobusovou dopravou na Českotěšínsku by se měli připravit na změnu související s novým dopravcem v této oblasti. Od 11. prosince 2016 po dobu deseti let tu bude veřejnou autobusovou dopravu zajišťovat akciová společnost ČSAD Havířov.

Moravskoslezský kraj: Cestující na Českotěšínsku čekají změny
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Všechny linky provozované novým dopravcem budou plně zařazeny do Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS. Pro cestující to znamená, že se nezmění tarify, změna ale nastane v platnosti karet vydávaných původním dopravcem - akciovou společností ARRIVA Morava, resp. ČSAD Karviná a. s.

„Cestující, kteří využívají tyto karty, si budou muset vyřídit nové bezkontaktní čipové karty ODISka. Původní karty budou u nového dopravce ČSAD Havířov a.s. platit pouze v případě, že cestující bude mít na kartě nahranou dlouhodobou časovou jízdenku, a zároveň bude mít papírové potvrzení o zakoupení této časové jízdenky. To avšak pouze do 31. ledna 2017,“ upozornil náměstek moravskoslezského hejtmana pro dopravu Jakub Unucka.

Nový dopravce ČSAD Havířov bude přijímat i všechny doposud platné karty „ODISka“, sám bude vydávat také vlastní „ODISky“, které platí také u všech ostatních dopravců v ODIS. (Pozn.: Všechny „ODISky“ jsou technicky zcela identické, liší se pouze podle vydavatelů barvou a logem vydavatele).

Od 12. prosince 2016 bude Dopravní infocentrum v Českém Těšíně v ulici Viaduktová 17 provozovat společnost Koordinátor ODIS s.r.o. Na základě požadavků cestujících bude provozní doba začínat již v 6:30 hodin.

Nový dopravce na Českotěšínsku - akciová společnost ČSAD Havířov vzešel z  výběrového řízení v Moravskoslezském kraji na veřejné služby, po dobu smluvního vztahu bude zajišťovat dopravní obslužnost v této části regionu na 18 linkách veřejné linkové osobní dopravy. Zároveň se zavázal, že cestující bude vozit ve zcela nových, ekologických autobusech na CNG.

Podrobnější informace k dopravě ODIS, včetně nových jízdních řádů, naleznete na webových stránkách společnosti Koordinátor ODIS s.r.o.: www.kodis.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…