Moravskoslezský kraj: Krajské sociální organizace převzaly speciálně upravené automobily

16.11.2015 22:33

Klíče od devíti nových automobilů se speciální úpravou pro imobilní klienty předal dnes (16. 11. 2015) zástupcům osmi krajských příspěvkových organizací hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a náměstek hejtmana pro sociální záležitosti Svatomír Recman.

Moravskoslezský kraj: Krajské sociální organizace převzaly speciálně upravené automobily
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Automobily za deset milionů korun byly spolufinancovány z Regionálního operačního programu, dva miliony korun doplatil kraj ze svého rozpočtu.

Vozy s nájezdovými plošinami jsou devítimístné s prodlouženým zadním prostorem pro přepravu klientů na invalidních vozíčcích. Vozidla ocení nejen uživatelé, ale i personál – je zde dostatek místa pro přístup k uživatelům, sedadla jsou snadno demontovatelná a vozidla jsou vybavena madly.

„Díky speciálně upraveným automobilům se mohou méně pohybliví či zcela nepohybliví lidé pohodlně dopravit nejen k lékaři, ale i na různé kulturní, společenské či sportovní akce. Mohou tak lépe trávit svůj volný čas, což přispěje k jejich duševní pohodě. V příštím roce chceme s posilováním vozového parku našich sociálních organizací pokračovat,“ sdělil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Automobily bude využívat osm sociálních organizací, jejichž zřizovatelem je Moravskoslezský kraj. Vozy putují do Domova Jistoty V Bohumíně, Domova Březiny v Petřvaldu, organizace Sagapo v Bruntále, Harmonie v Krnově, Zámku Dolní Životice, organizace Náš svět v Pržně a Marianum v Opavě. Organizace Benjamín v Petřvaldě, která letos otevřela domov pro osoby se zdravotním postižením v Havířově, má k dispozici dvě nová vozidla.

„Jsem rád, že se díky projektu „Pořízení vozidel do sociálních zařízení“ podařilo získat automobily, které pomohou zjednodušit začlenění hendikepovaných lidí do společnosti. Lidem s postižením, žijících v zařízeních zřizovaných Moravskoslezským krajem, nyní můžeme poskytovat opět o něco kvalitnějších sociální služby,“ sdělil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…