Moravskoslezský kraj: Pět volebních subjektů se dopustilo chyb na kandidátních listinách

18.08.2016 20:36

Do dnešního dne (do 16:00 hodin) museli politické strany, hnutí nebo jejich koalice odstranit chyby v kandidátních listinách. K nápravě bylo vyzváno celkem pět volebních subjektů, u nichž neměly kandidátní listiny všechny zákonem předepsané náležitosti.

Moravskoslezský kraj: Pět volebních subjektů se dopustilo chyb na kandidátních listinách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Čtyři volební subjekty zjištěné vady v této lhůtě odstranily zcela, jeden pouze z části. Krajský úřad nyní bude  reagovat v souladu s platnou právní úpravou (nejpozději do 20. srpna musí vydat rozhodnutí o registraci kandidátní listiny nebo o jejím odmítnutí, popřípadě o vyškrtnutí kandidáta).

Kandidátní listinu pro krajské volby, které se budou konat 7. a 8. října, podalo letos moravskoslezskému krajskému úřadu 25 politických stran, hnutí a jejich koalic.

Krajské volby v roce 2012 v Moravskoslezském kraji vyhrála ČSSD (27,40 %), z 65 mandátů v krajském zastupitelstvu získala 24. Druhá KSČM (22,78 %) má 20 mandátů, třetí ODS (9,92 %) pak 9 křesel. Pětiprocentní hranici překročila také KDU-ČSL (8,60%), získala sedm mandátů, a Nezávislí (5,72 %), kteří mají v současném krajském zastupitelstvu pět svých zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…