NP Podyjí: Zpestřete si začátek prázdnin, rakouský Thayatal připravil Český týden

30.06.2019 21:33

Rakouský Národní park Thayatal po roce opět připravil oblíbený program pro české návštěvníky. Těšit se mohou na exkurze tlumočené do češtiny i slevy na výklad při krmení koček divokých, výstavu či vstupné do zámku Ruegers a Hardegg. Český týden v návštěvnickém centru Thayatalu potrvá do neděle 7. července.

NP Podyjí: Zpestřete si začátek prázdnin, rakouský Thayatal připravil Český týden
Foto: nppodyji.cz
Popisek: Národní park Podyjí - logo

Exkurze:

Bat Night – Netopýří noc, 6. 7. 2019, 21.00 hod.
Sraz u mostu přes Dyji v Hardeggu , prosíme o rezervaci do 5. 7, do 15:00 h
Je jedno, jestli ve starých hradních zdech, v hustém lese, u domů a zahrad nebo u Dyje, malí poletující savci se v národním parku očividně cítí dobře. V Thayatalu je možno najít 20 z 26 druhů netopýrů prokázaných po celém Rakousku. Tyto druhy přitom mají různé nároky na životní prostor. Společnou však mají echolokaci jejich potravy a okolí. Tu je možné si poslechnout za pomoci takzvaných Bat-Corderů (ultrazvukových detektorů), pomocí nich je možné dobře rozlišit i jednotlivé druhy. Tajemství netopýrů odhalí společně odborníci Guido Reiter a Antonín Reiter.

Staré stezky a jejich historie, 7. 7. 2019, 8.00 hod.
Sraz v návštěvnickém centru Nationalparkhaus Hardegg, prosíme o rezervaci do 6. 7, do 15:00 h
Pěšky, jak je známo, člověk o krajině zjistí nejvíc. Tato dlouhá vycházka se vydává po stopách historie cest a stezek, po kterých dnes neznale kráčíme. Dříve tyto cesty sloužily jako cesty do školy, obchodní a pašerácké stezky, jako cesty pro farníky jdoucí do kostela, pro pohraničníky nebo jednoduše jako vycházkové cesty. Katharina Streichsbier a Kateřina Křivánková vypráví příběhy o pobožných, loupežnících, sněhových vichřicích a povodních, o sebevraždách a prvních polibcích, o vojácích a uprchlících, ... Po odchodu od budovy Nationalparkhausu přejdeme most přes Dyji v Hardeggu a půjdeme po cestách až na Vranov a zpátky na Felling, odkud opět společně pojedeme zpátky k Nationalparkhausu. Pevné boty a jistý krok jsou nutností!

SLEVY:

Krmení divokých koček Friedy & Carla
denně v 15.30 hod.
Navštivte naše dvě divoké kočky, Friedu & Carla, v jejich výběhu u Návštěvnického centra a uvidíte jejich sílu a šikovnost při šplhání a hledání kořisti při krmení (s promítáním filmu s českými titulky).
vstupné: dospělí € 2,- (místo € 3,-), děti 6 –14 let € 1,- (místo € 1,50)

Výstava Natur-Geschichten – příběhy přírody, s promítáním filmu
denně 9.00–18.00 hod. v návštěvnickém centru Nationalparkhaus
vstupné € 2,50 (místo € 4,50)

Další doprovodné akce v rámci českého týdne se konají na zámku Ruegers, na hradě Hardegg a v Zážitkovém sklepení v Retzu – Retzer Erlebniskeller.

Více informací přímo na stránkách Národního parku Thayatal (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

19:15 ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

Spotřeba zemního plynu v České republice v prvním čtvrtletí roku v meziročním porovnání znovu klesla…