NPÚ: Promoce posluchačů Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity v Telči

20.09.2018 7:34

V pátek 21. září 2018 se uskuteční od 17 hodin v Divadelním sále zámku v Telči slavnostní zakončení vzdělávání posluchačů tříletého kurzu „Kulturní dědictví – jeden z pilířů identity národa II.“, pořádaného Univerzitou třetího věku Masarykovy univerzity. Na přípravě a realizaci celé akce se podílelo také telčské pracoviště Národního památkového ústavu.

NPÚ: Promoce posluchačů Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity v Telči
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Cílem kurzu bylo seznámit posluchače s různorodostí památkového fondu ČR, s typologickými specifiky jednotlivých krajů, s nejvýznamnějšími šlechtickými rody vlastnícími svá panství na našem území, s významnými osobnostmi našich dějin a zajímavými událostmi vážícími se k památkovému fondu, ale i s komplikovaným procesem obnovy našich nejcennějších památek či památkových areálů.

Kromě představitelů Masarykovy univerzity se tohoto slavnostního aktu zúčastní také zástupce vedení Města Telč, které aktivity pro seniory podporuje a vítá je.

„Kurz byl realizován ve spolupráci s telčskou pobočkou Národního památkového ústavu a o jeho úspěšnosti vypovídá i fakt, že osvědčení o absolvování převezme na 70 seniorů,“ řekl ředitel univerzitního centra MU v Telči Jaroslav Makovec. „Jsme na naše studenty velmi pyšní, protože jejich počty i studijní nasazení jsou opravdu mimořádné,“ dodal.

Na Masarykově univerzitě vznikla Univerzita třetího věku již v roce 1990 a o její kurzy je stále velký zájem. Zatímco v roce 2005 zde studovalo pět set seniorů, v letošním akademickém roce už je to přes dva tisíce.

V Telči má Univerzita třetího věku již dvanáctiletou tradici. Přednášky probíhají v areálu bývalých jezuitských kolejí, tedy v sídle univerzitního centra, které zajišťuje především studijní a vzdělávací příležitosti fakult Masarykovy univerzity či univerzitní programy v rámci celoživotního vzdělávání v Kraji Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…