Na Letišti Václava Havla v Praze byl zahájen prodej jízdenek Českých drah do celé republiky

03.07.2014 13:30

Z Paříže do Pardubic letadlem a vlakem s minimálním zdržením, to umožní nový projekt Českých drah a Pražské informační služby - Prague City Tourism (PIS – PCT) podpořený Letištěm Václava Havla a dalšími partnery.

Na Letišti Václava Havla v Praze byl zahájen prodej jízdenek Českých drah do celé republiky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cestující, kteří přiletí z celého světa na pražské Letiště Václava Havla, si nyní mohou hned v jeho prostorách zakoupit vnitrostátní vlakové jízdenky do všech stanic a zastávek Českých drah, pak nasednou do speciální linky Airport Express na pražské hlavní vlakové nádraží, která je provozovaná ve spolupráci Českých drah, ROPIDu a Dopravního podniku hl.m. Prahy, a v centru Prahy mohou zamířit bez zdržení na svůj nebližší vlakový spoj Českých drah kamkoliv v republice.          

Na Letišti Václava Havla v Praze byl zahájen prodej jízdenek Českých drah do celé republiky

„Náš nový společný projekt usnadní další cestování návštěvníkům České republiky i našim občanům při příletech z celého světa,“ uvedl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu, a doplnil: „Integrace letecké a železniční dopravy se rozvíjí v celé Evropě. Praha je dnes v podstatě poslední velké letiště ve střední Evropě, které není přímo napojeno na železniční dopravu. S našimi partery čelíme této skutečnosti rozvojem služeb, které mají leteckým cestujícím cestování zjednodušit, zrychlit a zachovat významnou pozici našeho národního letiště ve střední Evropě. Především se jedná o přímou autobusovou linku Airport Express spojující Letiště Václava Havla a hlavní nádraží v centru Prahy, která jezdí nyní v letní turistické sezóně v denní špičce ve zkráceném intervalu 20 minut, a zcela novou možnost nákupu vnitrostátních jízdenek Českých drah v turistickém informačním centru PIS – PCT do kterékoliv zastávky naší společnosti od Aše po Mosty u Jablunkova.“ Cestující si tak může hned po svém příletu zakoupit přímou vlakovou jízdenku z pražského letiště, platnou také v Airport Expressu, až do své cílové destinace a z Prahy třeba do Pardubic a Olomouce může cestovat komfortně rychlovlaky SC Pendolino nebo do Brna nejmodernějšími soupravami railjet. S jízdenkami, případně i rezervacemi, zakoupenými přímo na letišti může cestovat také dalšími spoji do nejrůznějších koutů České republiky.

„Díky spolupráci s Českými dráhami můžeme služby zahraničním turistům posunout zase o kus dál. Hosté tak mohou v našem letištním informačním stánku získat nejen informace o turisticky atraktivních cílech, ale rovnou po příletu si budou moci zakoupit vlakové jízdenky na výlety mimo metropoli. Věřím, že se naše partnerství osvědčí a že se bude do budoucna dále rozvíjet,“ uvádí ředitelka PIS – PCT Nora Dolanská.

„Tento krok vítám jako další rozšíření služeb pro cestující, kteří přilétají do Prahy a přímo na letišti si teď mohou v klidu a bez čekání pořídit jízdenku na vlak. Podle našich dopravních průzkumů jen Airport Express ročně využije více než 350 tisíc pasažérů,“ sdělil Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha a doplnil: „Finálním a zároveň optimálním stavem je z našeho pohledu přímé železniční spojení na letiště tak, jak je to v Evropě běžné. Vlaky zrychlí cestu do a z centra Prahy, zároveň se zlepší spojení pro všechny cestující ze spádové oblasti Letiště Václava Havla Praha.“

České dráhy se svými partnery nabízejí ale také výhody pro naše občany, kteří z letiště Václava Havla v Praze odlétají. Ti mohou využívat zvýhodněnou nabídku označenou jako VLAK+letiště . Jedná se o zvláštní zpáteční jízdenku s prodlouženou platností až 30 dní a se slevou 25 %. Jízdenku je možné zakoupit pro cestu z jakékoliv stanice v síti Českých drah v Čechách, na Moravě a ve Slezsku přímo až na Letiště Václava Havla. Cena tak zahrnuje přepravu vlakem do Prahy i návaznou jízdu přímým autobusem Airport Exressem mezi hlavním vlakovým nádraží a pražským letištěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …