Na Štěrkovně se muzicírovalo i pomáhalo

02.08.2015 9:03

Návštěvníci festivalu Štěrkovna Open Music podpořili tříletou Adélku, která prodělala těžkou dětskou mozkovou obrnu. Prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem získávali body, které Nadace ČEZ přemění na finance a přispěje 50 tisíc korun na její rehabilitaci v lázních. Potřebný počet bodů diváci vysportovali překvapivě už první den festivalu.

Na Štěrkovně se muzicírovalo i pomáhalo
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Malé Adélce začalo už před několika měsíci pomáhat celé město. Na podporu její léčby šel výtěžek městských slavností, pomáhají děti ve školách i senioři, umělci, sportovci a mnoho dalších. Bylo to vidět i na nadšení návštěvníků festivalu, kteří v aplikaci EPP Pomáhej pohybem nasbírali body v rekordně krátkém čase.

Adélka absolvovala týden před festivalem vyšetření v Sanatoriích Klimkovice, kde děvčátku specialisté doporučili konkrétní rehabilitační programy, které by měly výrazně pomoci.

„Adélku prohlédl neurolog, primář lázní Tomáš Bauko, a logopedka Markéta Zatloukalová. Doporučili ji minimálně dva pobyty v rozmezí zhruba půl roku. Během prvního by měla absolvovat KlimTherapy v kombinaci se speciální logopedií. Během druhého pobytu už by měla být zařazena do náročnějšího programu NeuroKlim,“ uvedla vedoucí fyzioterapeutka Sanatorií Klimkovice Romana Holáňová. Cena obou pobytů přesáhne 110 tisíc korun, přičemž poprvé by měla Adélky odjet do lázní už letos na podzim.

Letošní 11. ročník festivalu Štěrkovna Open Music, který skončil v neděli nad ránem v areálu hlučínské štěrkovny, přinesl kromě neopakovatelných koncertů kapel Divokej Bill, Vypsaná fixa, Jelen, Zrní nebo slovenské zpěvačky Jany Kirschner také zážitky pro děti, kteří se užívali zábavu na scéně ČEZ Cirkulum Art, kde se jim věnovali artisté z Cirkusu trochu jinak a pedagogové z hlučínského Montessori centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…