Na Vánoce na zámku v Tovačově zvláštním vlakem Českých drah

08.12.2017 17:07

Na jindy uzavřenou trať z Kojetína do Tovačova opět mimořádně vyjedou vlaky. Tentokrát povezou cestující v sobotu 9. prosince na prohlídku vánočně vyzdobeného zámku v Tovačově. Během dne pojedou dva spoje už z Kroměříže a zpět a tři páry vlaků mez Kojetínem a Tovačovem.

Na Vánoce na zámku v Tovačově zvláštním vlakem Českých drah
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Adventní jízdy tentokráte nebudou vedeny jako obvykle historickým motoráčkem Hurvínek (ten momentálně prochází opravou), ale cestující si budou moci užít komfortnější svezení motoráčky o generaci až dvě mladšími – dopolední spoje budou vedeny některou ze souprav Regionova řady 814 ČD z depa Valašské Meziříčí, kterou na odpoledních spojích vystřídá tzv. "Orchestrion" řady 810.

Prodej jízdenek probíhá pouze ve vlaku. Jednosměrné jízdné mezi Kojetínem a Tovačovem vyjde na 30 Kč pro dospělého a 20 Kč pro děti od 6 do 15 let. Za zpáteční jízdenku na téže trase zaplatí dospělý 50 Kč a dítě 30 Kč. Jízdné až z/do Kroměříže stojí v jednom směru 50 Kč pro dospělého (dítě 30 Kč). Úseková jízda do sousední zastávky vyjde na 10 Kč. Děti do 6 let jezdí zdarma a to včetně kočárku.

Na co se můžete těšit

Tematické adventní prohlídky zámku, které budou mít letos podtitul "Kočár z Vídně" (Vánoce ve stylu císařské rodiny) začínají vždy každou celou hodinu od 10 do 17 hodin. Současně bude v přízemních prostorách zámku probíhat dobový jarmark, kde si návštěvníci mohou vybrat z celé řady vánočních i jiných ozdob, ochutnat i nakoupit pochutiny a hřejivé nápoje, nebo dárky pod stromeček pro své blízké.

Během odpoledne proběhne také "Štrůdlománie" - soutěž o nejlepší štrůdl (soutěžní vzorky je možné na zámku odevzdat do 12. hodiny). Samozřejmostí je dobrá zábava v nezaměnitelné adventní atmosféře, tematické prohlídky budou hudebně doprovázet žáci ZUŠ Tovačov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…