Na lipenských svazích si užívají celé rodiny

22.01.2015 13:07

Služby na nejvyšší úrovni a 9640 metrů sjezdovek nabízí lyžařům Skiareál Lipno. Vyhledávají jej především rodiny s dětmi všech věkových kategorií. Jediné pětihvězdičkové zimní středisko na jihu Čech je vyhlášené nejen lyžařskými možnostmi, ale také další nabídkou a atrakcemi, jakými jsou například Stezka korunami stromů, místní Aquapark, nebo Hopsárium.

Na lipenských svazích si užívají celé rodiny
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Skiareál Lipno.

Na letošní sezónu připravil Skiareál celou řadu novinek. Děti řádí na svazích s maskotem lišákem Foxem a přibyly i nové sjezdovky. Vyhledávaný je Bambini park pro děti ve věku do čtyř let. „Rodiny s dětmi si letos užívají na nové Jezerní sjezdovce, která měří 1400 metrů a nabízí výhled na lipenské jezero. Hned vedle ní, je sjezdovka Školní, která je unikátní tím, že na ní dovádějí a učí se pouze děti z lyžařské školy pod vedením 120 certifikovaných instruktorů,“ upozornil na nové atrakce ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. Ozřejmil, že v provozu jsou nyní i všechny tři čtyřsedačkové lanovky a kromě denního lyžování je každý den i večerní od 18 do 21 hodin.

Lišák má vlastní sjezdovku

Lišák Fox má nyní k dispozici celou svoji sjezdovku, která měří 1100 metrů, nese jeho jméno a každou neděli od 19. hodin baví děti také se svojí speciální show. Při řadě her a soutěží se dá vyhrát například projížďka rolbou. Všechny sjezdovky jsou zasněžované technicky, když areál používá 42 sněžných děl nebo tyčí a neomezené množství vody z Lipna. „Právě díky tomuto technickému zázemí jsme schopni udržet skvělé podmínky na svazích, i když není zrovna ideální zimní počasí. Pokud jsou alespoň v noci mrazy, nemusí se příznivci našeho střediska obávat, že by se u nás nelyžovalo,“ zdůraznil Dušek.

Ubytování přes internet

Letošní novinky a rozšiřování sjezdovek také zvýšilo zájem o ubytování na Lipně a řada lidí si udělala rezervaci přes internetové stránky www.lipno.info. „Samozřejmě, že zájem je obzvláště o víkendech poměrně značný a apartmány se plní. Proto doporučujeme všem, aby si pobyt včas zarezervovali,“ podotkla manažerka společnosti Lipensko Eva Černíková.

Když někdo zapomene lyže, nebo si bude chtít vyzkoušet něco nového, pomůže mu půjčovna Intersport Rent, která je v letošní sezóně vybavená i jedinečnou kolekcí čistě dámských sjezdových lyží od společnosti ELAN. Samozřejmostí jsou standardní lyže, snowboardy, běžky ale i sportovní modely od různých výrobců. Perfektně vybavený je také obchod Intersport zaměřený přímo na potřeby lyžařů ve Skiareálu Lipno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…