Na výpis zdravotní péče není nutné čekat celý rok. Klienti ZP 211 mají nepřetržitý přehled

04.03.2015 17:07

Klienti největší zaměstnanecké Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZP 211) nemusí čekat celý dlouhý rok, aby mohli písemně požádat pojišťovnu o výpis své vykázané zdravotní péče. Díky elektronické Kartě života mají přehled průběžný a nepřetržitý a to až tři roky zpět.

Na výpis zdravotní péče není nutné čekat celý rok. Klienti ZP 211 mají nepřetržitý přehled
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

„Mohou tedy kdykoliv „kliknout“ na počítač či otevřít ikonu ZP211 na mobilu a zkontrolovat své lékaře, jaké výkony pojišťovně účtují,“ říká generální ředitel ZP 211 Jaromír Gajdáček.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra je průkopníkem v elektronizaci zdravotnických informací pro své klienty. Kartu života vytvořila už v roce 2009 a dnes ji vlastní téměř 400 000 jejích klientů. Zřídit si ji mohou zdarma a jednoduše - jen pojišťovnu požádají o zaslání přístupových kódů.

„Díky výpisům na Kartě života postupně ubývá písemných žádostí o roční výpis, za to přibývá podnětů ke kontrole ze strany klientů pojišťovny. Na nesrovnalosti nás ročně upozorní už více než 15 procent klientů,“ konstatuje generální ředitel Gajdáček. Chybné vykázání péče není ojedinělé, ale v mnoha případech jde o omyly a překlepy. Nejčastěji jde o záměnu rodných čísel, vykázání nesprávného kódu nebo o špatnou interpretaci metodiky vykazování výkonů.

Někdy je ale odhaleno i záměrné zkreslování údajů, které pak zdravotní pojišťovna řeší podáním trestního oznámení na Policii ČR. V současnosti policie nebo soudy řeší jedenáct takových případů. Nejčastěji jde o fiktivní vypisování léků a neoprávněné vykazování výkonů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …