Nad jarní únavou vyhrajete díky odlehčené a chutné stravě

27.02.2015 12:08

Často se přikrade velmi nenápadně, ale dokáže nás ochromit i na několik týdnů. Jarní únava nemusí být jen odpolední ospalé zívání před obrazovkou počítače. Tělo, ze zimních měsíců zvyklé na méně světla, méně pohybu a těžší stravu, potřebuje na jaře zase nastartovat. Podpořte revitalizaci organismu tím, že změníte svůj jídelníček a zařadíte do něj více čerstvé zeleniny!

Nad jarní únavou vyhrajete díky odlehčené a chutné stravě
Foto: Fiskars
Popisek: Fiskars

Ideálním jarním jídlem je salát. Dostanete spoustu vitamínů, a pokud si uděláte teplou verzi či zařadíte luštěniny, budete se cítit nejen méně unaveni, ale nebude Vám ani kručet v břiše. A s produkty Fiskars Vám to nezabere ani moc času. Fiskars představuje jedinečnou salátovou sadu: jejich příprava bude nyní jednodušší a mohou se tak stát pravidelnou součástí jídelníčku.

Lehké a zdravé saláty jsou alternativou pro každého

Od Vánoc okolo sebe určitě neustále slyšíte slovo „dieta“. Nikoliv hladověním, nýbrž dodržováním zásad zdravého stravování si vysněnou váhu dlouhodobě udržíte a budete se cítit dobře. Neříkáme, že pouhá zelenina je plnohodnotným obědem, ale měla by být součástí každého jídla. Díky tomu pojistíte zdravý život sobě i své rodině. Důkazem trendu zdravého životního stylu a zařazování většího množství zeleniny do každodenního stravovacího plánu je rozmach farmářských trhů a také domácího zahradničení, ať už se jedná o zeleninovou zahrádku, nebo pěstování bylinek na balkoně. A právě čerstvé potraviny jsou tím životabudičem, díky kterému můžete tělu na jaře dopomoci k lepšímu využívání energie.

Až 34 % lidí si po Novém roce dává předsevzetí jíst zdravě. Avšak více než polovina jej poruší dříve než v březnu.

Naučte se připravovat si lehká jídla doma a zapojte celou rodinu! Znásobíte šanci na úspěšnou změnu v jídelníčku a na přechod ke zdravému životnímu stylu. Saláty jsou ideálním řešením, variant a nových receptů stále přibývá a každý si tedy může přijít na své.

A jaké pomocníky do kuchyně nabízí Fiskars v rámci své kolekce GoSalad? Nezbytnou součástí sady je salátová mísa. Ta je složená ze dvou částí, kdy prvním komponentem je děrovaná mísa, kterou lze použít jako síto při oplachování zeleniny či ovoce. Ta se při vložení do druhé mísy a po uzavření stává odstředivkou, pomocí níž zbavíte zeleninu přebytečné vody z oplachování.

Pro úpravu zeleniny nabízí Fiskars struhadla s různými stupni jemnosti či hrubosti. Součástí sortimentu jsou také škrabky, včetně těch speciálně určených pro leváky. Pro snadné krájení je k dispozici sada nožů s ocelovými čepelemi.

Pokud máte rádi příjemně pálivou chuť dresinku, sáhněte po zázvoru, chilli nebo česneku. Lis na česnek od Fiskars je z odolného materiálu, takže Vám vydrží mnoho let. Díky nádobce s pevným uzávěrem můžete rovnoměrně promíchat koření s dalšími ingrediencemi a vytvořit tak prvotřídní dresink. Nádobka je z čirého skla, takže po sejmutí uzávěru bude vypadat dobře i na slavnostně prostřeném stole. Pro servírování použijte speciální salátové lžíce Fiskars, které lze spojit do sebe a tím vytvořit kleště pro snadné nabírání salátu.

Kolekce pomocníků v kuchyni od Fiskars je speciálně ergonomicky tvarovaná, pracovat se Vám bude pohodlněji a snáze. Jednotlivé části lze snadno skladovat v salátové míse: ušetříte místo v kuchyni a zároveň budete mít po ruce vše potřebné.

Začněte svůj zdravý životní styl třeba se středomořským salátem tabúle.

Salát tabúle (psáno „tabbouleh“)

Ingredience
• 250 g kuskusu
• 4 rajčata
• půlka okurky
• svazek jarní cibulky
• petržel
• kůra z 1 citronu
• 5 lžic olivového oleje
• 2 lžíce šťávy z citronu
• 1 stroužek česneku
• sůl, pepř

Příprava
Kuskus nasypeme do mísy a zalijeme vroucí vodou (na 250 g přibližně půl litru). Poté jej přikryjeme a necháme asi 5 minut odstát. Okurku oloupeme a nakrájíme společně s jarní cibulkou a petrželí na malé kousky. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Připravenou zeleninu smícháme s kuskusem, citronovou kůrou, jemně nasekaným česnekem a nakonec zakápneme šťávou z citronu.

Jogurtová zálivka do salátu

Ingredience
• 1 lžíce olivového oleje
• 2 stroužky česneku, najemno nakrájené
• 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
• 1 chilli paprička, najemno nakrájená
• 1 lžička koriandru, najemno nakrájeného
• půl lžičky kmínu
• kůra a šťáva z 1 bio citronu
• petržel
• sůl, pepř

Všechny přísady smícháme dohromady, necháme půl hodiny odležet a můžeme servírovat společně se salátem tabúle.

O Fiskars

Fiskars je přední globální dodavatel produktů pro zahradu, domov a outdoor. Skupina Fiskars vlastní portfolio silných a respektovaných mezinárodních značek jako jsou Fiskars, Iittala nebo Gerber. Firma byla založena roku 1649 a je zapsána  na NASDAQ OMX, v Helsinkách. Fiskars  je zároveň nejstarší finskou firmou. Rekordní prodeje sítě Fiskars jsou 748 milionů eur     v roce 2012. Skupina zaměstnává zhruba 4 100 lidí ve 20 zemích světa. www.fiskarsgroup.com
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…