Nadace ČEZ: Klienti i vedoucí Centra bez bariér představili svůj um na jarním jarmarku

27.03.2018 21:08

Nedělní a pondělní jarmark v Nové Pace ideálním způsobem propojil práci sociálních pracovnic i zdravotně postižených klientů zaměstnaných v Centru bez bariér.

Nadace ČEZ: Klienti i vedoucí Centra bez bariér představili svůj um na jarním jarmarku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sociální a organizační dovednosti nabyté v nedávných kurzech si mohli pracovníci vyzkoušet v praxi při prodeji pletenin, keramiky a dalších výrobků z chráněné dílny. Vzdělávací aktivity organizace podpořili uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem a Nadace ČEZ.

Poskytování sociálních služeb patří ke stěžejním aktivitám novopackého Centra bez bariér. K tomu, aby tyto služby byly kvalitní a pomohly klientům – lidem se zdravotním i mentálním postižením získat nezávislost a soběstačnost v běžném životě, se i pracovníci sociálních služeb potřebují vzdělávat. Znalosti z kurzů tak mohli využít pro práci s klienty a společně vyrobili spousty nádherných velikonočních a dalších věcí.

Velikonoční Jarmark tak využili k prezentaci aktivit Centra veřejnosti.

„Jsme moc rádi, že nás podpořili uživatelé aplikace Pomáhej pohybem, pro nás to znamená velkou motivaci do další práce. Děkujeme všem sportovcům, kteří nám přidělili body a hlavně děkujeme Nadaci ČEZ, která nás nepodpořila poprvé, ale naše aktivity podporuje pravidelně,“ říká Marie Vokurková, provozní pracovnice a koordinátorka Centra bez bariér.

Částku dvacet tisíc na uhrazení kurzů efektivního tréninku dovedností vybodovali v rámci dobročinného projektu s názvem „Jak pracovat s motivací klientů“ nasazeného v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem její uživatelé, na finanční prostředky pro centrum ji převedla Nadace ČEZ.

Projekt prospěl pracovníkům, kteří pracují s klienty denního stacionáře. V kurzech získali cenné zkušenosti s vedením služeb, přípravou projektů a s administrativou.

„Bez dobrého vedení a kvalitních služeb nemůže být spokojených klientů. Na vytížení sociálních pracovníků se často zapomíná, ale i oni potřebují pro svou práci nové podněty, motivaci a povzbuzení,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …