Nadace ČEZ: Tenisté v Hulíně mají nový kurt, chtějí k tenisu přilákat děti

26.10.2015 11:55

Desítky tenistů z Hulína se od pátku 23. října radují z nového dvorce ve sportovním areálu nedaleko školy. Výstavbu antukového hřiště, které budou využívat také děti ze školy, podpořila Nadace ČEZ příspěvkem 900 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Tenisté v Hulíně mají nový kurt, chtějí k tenisu přilákat děti
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sportovní klub Spartak Hulín provozuje také kurty za Sokolovnou, ty jsou ale v nevyhovujícím technickém stavu, jejich podloží propouští málo vlhkosti a nedovolují hru za horšího počasí nebo po dešti. „Díky nadačnímu příspěvku jsme mohli vybudovat moderní kurt, který má odvodnění pomocí drenážního systému. Tím jsme získali možnost hry na antuce i za ne zcela příznivého počasí, což je pro trénink a sportovní vývoj dětí i dospělých z našeho sportovního klubu nesmírně důležitá záležitost,“ řekl předseda SK Spartak Hulín Pavel Janečka z SK Spartak Hulín.

Na Oranžovém tenisovém hřišti tak od nynějška bude moci plnohodnotně trénovat a soutěžit všech zhruba třicet dětí i dospělých, členů hulínského tenisového oddílu, ale také veřejnost, které chce vedení klubu využívání dvorce nabídnout.

„Pro město je důležité umístění nového kurtu nedaleko školy. Věřím, že dětem se tenis zalíbí a budou na novém hřišti sportovat a trávit svůj volný čas,“ dodal starosta Hulína Roman Hoza.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice v budování dětských a sportovních hřišť od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila výstavbu více než 330 hracích ploch částkou přesahující 300 milionů korun. „V Hulíně existuje početná skupina dětských i dospělých tenistů, kteří pro rozvíjení svého zájmu potřebují plnohodnotné zázemí. Moc rádi jsme SK Spartak Hulín pomohli s vybudováním nového hřiště, které podporuje činorodé vedení společenského života i aktivní trávení volného času ve Zlínském kraji,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Výrazný nárůst jistoty pro všechny lékaře

16:13 Ministerstvo zdravotnictví: Výrazný nárůst jistoty pro všechny lékaře

Ssignatářům Dohody a členům pracovní skupiny, kterou vytvořilo Ministerstvo zdravotnictví za účelem …