Národní muzeum otevřelo v Kuala Lumpur putovní výstavu o českých hradech a zámcích

02.03.2016 13:07

Národní muzeum ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Kuala Lumpur, Národním památkovým ústavem a za podpory Ministerstva kultury České republiky otevřelo 29. února v Malajsii výstavu s názvem České hrady a zámky.

Národní muzeum otevřelo v Kuala Lumpur putovní výstavu o českých hradech a zámcích
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Výstavu zahájili přední zástupci Ministerstva turismu a kultury Malajsie, představitelé kulturního života a diplomaté. Jedná se o unikátní projekt, kterým Národní muzeum seznamuje nejenom s českou historií, ale také prezentuje Českou republiku jako zajímavou turistickou destinaci. Výstava byla v minulosti představena již v Indii, Bhútánu, Nepálu a Afghánistánu. Návštěvníci Národního muzea Malajsie se mohou seznámit s krásami naší země do 31. března 2016 a po Malajsii bude výstava putovat do dalších muzeí Jihovýchodní Asie.

Obrazová výstava ukazuje výběr těch nejzajímavějších hradů a zámků Čech a Moravy. Kritériem pro jejich výběr byl historický význam a architektonická a umělecká hodnota objektů. Návštěvníci si mohou prohlédnout zámky zapsané na seznam světového dědictví UNESCO (Pražský hrad, Český Krumlov, Kutná Hora, Kroměříž, Lednicko-valtický areál, Telč), ale i další významné české hrady a zámky (Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Bezděz, Trosky a další).

Kromě tištěných reprodukcí se návštěvníci mohou seznámit s českými lokalitami i prostřednictvím digitalizovaných 3D modelů či zhlédnutím dokumentu Deset století architektury. Národní muzeum chce uvedením výstavy v Kuala Lumpur přispět v Malajsii ke zvýšení povědomí o českých památkách, které jsou významnou částí historického a kulturního dědictví naší země a představují Českou republiku jako lákavou turistickou destinaci.

Výsledkem vzájemné spolupráce mezi oběma zeměmi bude v roce 2017 výstava v Náprstkově muzeu, která návštěvníkům v rámci výstavního projektu Okno do světa ukáže skvosty ze sbírek Národního muzea Malajsie.

Více informací naleznete na www.nm.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…