Národní muzeum připravilo pro rodiny s dětmi další "retroden", tentokrát ve stylu 50. let

27.01.2017 18:33

Další z doprovodných programů k výstavě Retro zavede rodiny s dětmi v sobotu 28. ledna 2017 do 50. let minulého století. Tentokrát se návštěvníci Retrodne ve stylu 50. let mohou těšit na módní přehlídku nové kolekce značky Lazy Eye speciálně vytvořenou pro tuto příležitost.

Národní muzeum připravilo pro rodiny s dětmi další "retroden", tentokrát ve stylu 50. let
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Módní přehlídku doplní zábavný program, komentovaná prohlídka výstavy Retro či zajímavá přednáška o retro trendech současnosti i minulosti. Retroden ve stylu 50. let se uskuteční od 11.00 do 17.00 hodin v Nové budově Národního muzea. Vstupné na akci je v ceně běžné vstupenky do muzea.

Retroden nabídne návštěvníkům bohatý program, v rámci kterého si budou moci například vyzkoušet roli návrhářů. Inspiraci při navrhování šatů lze čerpat na přednášce o módě 20. a 21. století či komentované prohlídce výstavy Retro. Malé i velké dámy se navíc mohou nechat nalíčit ve stylu retro make-up artisty značky Dermacol.

Program vyvrcholí módní přehlídkou, na které budou návštěvníci moci obdivovat modely ušité podle historických střihů i šaty tzv. „padesátek“ představené známými osobnostmi – zpěvačkami Tonyou Graves, Katarziou nebo herečkou Terezou Hofovou. Přehlídku bude spolu s návrhářkou kolekce Hanou Noble moderovat hlavní autorka výstavy Retro Miroslava Burianová.

Program:

11.00 – 16.00 hodin
Kvíz na módní retro vlně
Soutěžit mohou dospělí i děti. Každého zájemce, který dobře odpoví na soutěžní otázky, čeká odměna na památku.

11.00 – 16.00 hodin
Hrajeme si na návrháře
Návštěvníci si budou moci navrhnout různými technikami dokonalé šaty.

13.00 hodin
Komentovaná prohlídka výstavy Retro
V rámci komentované prohlídky s autorkou výstavy se zájemci dozví nejenom zajímavosti o fenoménu retro, ale i z příprav celé výstavy.

14.00 hodin
Přednáška „Móda ve spirále času“
Autorka řady knih o módě Jana Máchalová představí retro trendy současnosti i minulosti a oděv jako kulturní metaforu, nástroj tvorby identity i sociální zbraň.

15.00 hodin
Tombola
Ze všech správně vyplněných kvízových tiketů bude z řad dospělých vylosován výherce cen.

16.00 hodin
Módní přehlídka
Do světa retromódy ve stylu 50. let návštěvníky zavede módní přehlídka nové kolekce značky Lazy Eye. Role modelek se mimo jiné zhostí známé tváře jako například zpěvačky Tonya Graves, Katarzia nebo herečka Tereza Hofová. Pomůckou bude divákům minikatalog prezentovaných modelů známý
z přehlídek haute couture.

Akce se koná v sobotu 28. ledna 2017 od 11.00 do 17.00 h v Nové budově Národního muzea
(Vinohradská 1, 110 00 Praha 1). Více informací najdete na www.nm.cz.

Poděkování za spolupráci na přípravě Retrodne patří partnerům akce: Lazy Eye, Dermacol, Make Up Institut, Modistka Jolana, Nila, Bella Brutta, Kazeto, Česká síťovka a PROCTER & GAMBLE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…