Národní památkový ústav: Mladý mnich hořekuje třemi světovými jazyky

07.10.2018 14:41

V kunštátské zámecké pokladně si nyní mohou zájemci zakoupit Zápisník návštěvníka památek. Jedná se o sběratelský deník Národního památkového ústavu, který byl vydán u příležitosti Dne české státnosti a je určen nadšeným návštěvníkům zámků a hradů v jeho správě.

Národní památkový ústav: Mladý mnich hořekuje třemi světovými jazyky
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

V deníku se nachází přehled více než 100 památek s podrobnými informacemi prostřednictvím jednoduchých piktogramů. Publikace je navržena tak, že do ní lze vlepovat zakoupenou vstupenku, ohodnotit si památku či zaznamenat cestovatelské zážitky.

Zápisník doprovází ilustrace mladého autora z prostředí historických komiksů, Matyáše Namai, a jeho kolegyně Barbory Havrdové. Každou památku charakterizuje krátký příběh s historickým podtextem. V případě Kunštátu se můžete těšit na mladého mnicha, autora středověké výmalby rytířských scén v gotickém sále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…