Národní památkový ústav: Modernistické Brno je na mapě evropských židovských stezek

05.09.2020 9:01

V rámci Evropského dne židovské kultury, který letos připadá na neděli 6. září, budou představeny nové stezky po židovském dědictví. V novém projektu nechybí Česká republika a v rámci ní ani židovské modernistické vily v Brně.

Národní památkový ústav: Modernistické Brno je na mapě evropských židovských stezek
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Zcela nové webové stránky Evropské asociace židovského dědictví představí stezky v jednotlivých zemích. Nově je díky výzkumnému projektu vedeném z oxfordské univerzity propojí i stezka vedoucí napříč zeměmi, která představí paláce, vily i zámky, postavené nebo obývané židovskými majiteli.

V některých byl jejich židovský příběh již téměř zapomenut, jinde je vyprávěn jako součást jejich prohlídky. Tak je tomu kupříkladu v modernistickém Brně, kde jsou návštěvníkům přístupné tři vily, z nichž ta nejnovější představuje milník v dějinách světové architektury.

Vily Löw-Beer, Stiassni a Tugendhat budou od neděle 6. září součástí brněnské i evropské stezky, už nyní si ale nejen o nich můžete přečíst v článku, který pro Jewish Chronicle připravila profesorka Abigail Green (více ZDE). Samotné stezky pak budou dostupné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…