Národní památkový ústav: Přípravy na výstavy vrcholí

20.05.2018 18:16

Již jen pár dní zbývá do slavnostního zahájení hned dvou výstav v Libereckém kraji, na jejichž přípravách se podílejí kolegové z územního odborného pracoviště NPÚ v Liberci.

Národní památkový ústav: Přípravy na výstavy vrcholí
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Ve čtvrtek 24. května bude v 17.00 hodin opětovně zahájena výstava Architektura ve službách první republiky (více ZDE), která doposud probíhala v prostorách jablonecké radnice. Tentokrát bude instalována v Krajské vědecké knihovně v Liberci, kde na samotné zahájení naváže od 18.00 hodin přednáška autorů výstavy Mgr. Petry Šternové a Mgr. Jaroslava Zemana, PhD. z NPÚ, ÚOP v Liberci. Zde bude výstava přístupná až do 23. června 2018.

V pátek 25. května 2018 v 18.00 hodin proběhne v rámci Noci kostelů zahájení výstavy Budeme stavět! 80 let Sboru Dr. Karla Farského v Semilech (více ZDE), která bude návštěvníkům přístupná do 25. listopadu 2018 v prostorách samotného Sboru. Zde si budou moci návštěvníci poslechnout komentovanou prohlídku Mgr. Petry Šternové. Posluchači se dozví řadu zajímavostí nejen z historie objektu, jenž byl v loňském roce prohlášen kulturní památkou. S jeho příběhem se mohou zájemci seznámit již dnes prostřednictvím aplikace Památkový katalog nebo si o něm přečíst na informativních letácích (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …