Národní technické muzeum: Odzvonění návštěvnické sezóny v Centru stavitelského dědictví v Plasích

26.10.2023 19:15 | Tisková zpráva

V sobotu 28. října 2023 se koná rozloučení s návštěvnickou sezónou v Centru stavitelského dědictví NTM v Plasích.

Národní technické muzeum: Odzvonění návštěvnické sezóny v Centru stavitelského dědictví v Plasích
Foto: mkcr.cz
Popisek: Národní technické muzeum Plasy

Na zájemce čekají ukázky práce v kovářské a klempířské dílně a slévárně. Vyrábět se budou kované zvonky, hřebíky a odlévat figurky. Další aktivity a soutěže nabídne Ministerstvo pro místní rozvoj, které takto připomene svoji spoluráci na vzniku projektu CSD spolufinancovaném z fondů Evropské unie.

Program Odzvonění návštěvnické sezóny proběhne ve Dvoře stavebních řemesel a je zdarma. Současně je tento den možné navštívit expozice Centra stavitelského dědictví v Plasích se slevou na vstupném. Při příležitosti Dne vzniku československé republiky a výročí prvního otevření stálých expozic Národního technického muzea je vstup do všech poboček NTM za 80 korun, děti 6-15 let za 40 korun.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí

Program MMR nabídne interaktivní hru se slepou mapou, výrobu placek s vlastním designem a zábavné kvízy a soutěže o ceny včetně vstupenek.

Centrum stavitelského dědictví NTM Plasy je moderním muzeem stavitelství, které v rozsáhlé Expozici stavitelství seznamuje návštěvníky atraktivní formou s jednotlivými etapami stavby domu. Mimořádnou expozicí je Statika hrou, která zve ke zkoumání, objevování a ověřování. Stavební hřiště je oblíbené především u rodin s dětmi.

V expozici Středověké stavební stroje jsou prezentovány rozměrné funkční repliky středověkých stavebních strojů, které byly zhotoveny na základě studia historických pramenů a důsledně vyrobeny za použití dobových řemeslných postupů. Nabídku centra doplňují krátkodobé výstavy.

Dvůr stavebních řemesel CSD NTM Plasy je zaměřen na praktické předávání tradičních postupů a dovedností. Při akci 28. října budou otevřeny dílny ke zpracování kovových materiálů – unikátní historická klempírna, kovárna s vnitřní i venkovní výhní a slévárna neželezných kovů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …