Národní technické muzeum na 17. Mezinárodním festivalu mechanické hudby ve Francii

24.07.2016 7:34

NTM ve spolupráci s Klubem přátel mechanické hudby se zúčastnilo 17. Mezinárodního festivalu mechanické hudby v Les Gets ve Francii ve dnech 15. – 17. července 2016. V místě se nachází muzeum mechanické hudby s jednou z nejlepších sbírek ve Francii s 550 hracími strojky.

Národní technické muzeum na 17. Mezinárodním festivalu mechanické hudby ve Francii
Foto: wikipedia
Popisek: Národní technické muzeum.

Zdejší festival se koná od roku 1983 jako bienále v horském středisku Les Gets, 1 172 m n. m., v Savojských Alpách. Na festivalu bylo přítomno 450 hráčů na flašinet, dále mnoho pouličních zpěváků a herců z 12 evropských zemí. Celé městečko žilo festivalem, ulice byly plné hudebníků, na několika scénách probíhala hudební a divadelní produkce. Mítinky a  koncerty přenesly návštěvníky festivalu do jiné doby.

Národní technické muzeum představilo na tomto podniku své dva flašinety. Píšťalový stroj Kolb z roku 1937 a harmonikový stroj z roku 1920 patřily mezi nestarší kousky na této velkolepé přehlídce. Zahraniční akce s velkou tradicí patřící mezi největší v Evropě byla významnou příležitostí prezentovat Národní technické muzeum a též Českou republiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…