Národní technické muzeum na 17. Mezinárodním festivalu mechanické hudby ve Francii

24.07.2016 7:34

NTM ve spolupráci s Klubem přátel mechanické hudby se zúčastnilo 17. Mezinárodního festivalu mechanické hudby v Les Gets ve Francii ve dnech 15. – 17. července 2016. V místě se nachází muzeum mechanické hudby s jednou z nejlepších sbírek ve Francii s 550 hracími strojky.

Národní technické muzeum na 17. Mezinárodním festivalu mechanické hudby ve Francii
Foto: wikipedia
Popisek: Národní technické muzeum.

Zdejší festival se koná od roku 1983 jako bienále v horském středisku Les Gets, 1 172 m n. m., v Savojských Alpách. Na festivalu bylo přítomno 450 hráčů na flašinet, dále mnoho pouličních zpěváků a herců z 12 evropských zemí. Celé městečko žilo festivalem, ulice byly plné hudebníků, na několika scénách probíhala hudební a divadelní produkce. Mítinky a  koncerty přenesly návštěvníky festivalu do jiné doby.

Národní technické muzeum představilo na tomto podniku své dva flašinety. Píšťalový stroj Kolb z roku 1937 a harmonikový stroj z roku 1920 patřily mezi nestarší kousky na této velkolepé přehlídce. Zahraniční akce s velkou tradicí patřící mezi největší v Evropě byla významnou příležitostí prezentovat Národní technické muzeum a též Českou republiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…