Návrh ERÚ: Nové tarify se nebudou počítat podle jističe

13.04.2016 16:57

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková informovala předsedu vlády Bohuslava Sobotku o záměru zcela změnit způsob výpočtu nových tarifů.

Návrh ERÚ: Nové tarify se nebudou počítat podle jističe
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Je nesmysl, aby se velikost jističe na stanovení tarifu nějak zásadně podílela, jistič je především bezpečnostní prvek,“ říká předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Na setkání, které předsedkyně iniciovala, se spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem shodli, že nová tarifní struktura nesmí poškodit koncové zákazníky. Rovněž se všichni shodli na zapojení zástupců občanů přímo do tarifní komise. Dosud v ní byli pouze zástupci regulátora, ministerstva průmyslu a obchodu, výrobců a distributorů.

Do konce června probíhá veřejný konzultační proces v jednotlivých městech, na kterých se ERÚ ptá občanů na jejich připomínky, které následně do nového návrhu implementuje. Další setkání proběhne 20. dubna v Opavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

10:17 Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

V pondělí 6. května 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo 175. plenární zasedání Rady hospodářské…