Nejlepší technici chtějí pracovat v ČEZ

09.02.2018 8:49

Skupina ČEZ bodovala v Anketě TOP Zaměstnavatelé, v níž hlasují studenti českých vysokých škol.

Nejlepší technici chtějí pracovat v ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ve čtyřech speciálních kategoriích (Ekonom, Farmaceut & lékař, Právník, Technik) určují pořadí studenti příslušných fakult s nejlepšími studijními výsledky. Budoucí technici pravidelně umisťují ČEZ na první místo již od roku 2014. Také v anketě dle odvětví zvítězila Skupina ČEZ v kategorii Energetika, plynárenství, petrochemie již popáté za sebou.

„O technicky vzdělané pracovníky je na českém trhu enormní zájem. Proto nás těší, že jsme volbou č. 1 pro ty nejtalentovanější,“ říká ředitel personalistiky ČEZ Josef Lejček. ČEZ se i přes rekordní zaměstnanost a konkurenční boj firem o kvalitní lidi daří nové pracovníky lákat. Loni jich nabrala 1 626, z toho šestinu tvořili právě mladí do 25 let.

Firma je jen tak dobrá, jako jsou její zaměstnanci. V případě jaderných elektráren to platí ne dvoj- ale stonásobně. I proto najdete v českých jaderných elektrárnách tolik vysokoškolsky vzdělaných lidí“ říká odborník na strategický nábor JE Temelín Pavel Šimák. Podíl vysokoškoláků v jaderných elektrárnách Temelín a Dukovany dosahuje 48 %, ve Skupině ČEZ celkově pak téměř 32 %. Pro srovnání, v roce 2016 mělo v České republice vysokoškolský titul kolem 22 % obyvatel.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …