Nejvyšší správní soud představil nového kandidáta na soudce

09.07.2015 18:40

Předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa seznamuje veřejnost s kandidátem, jehož předběžně vybral na funkci soudce Nejvyššího správního soudu.

Nejvyšší správní soud představil nového kandidáta na soudce
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Děje se tak v návaznosti na zveřejněné Memorandum o výběru kandidátů na soudce pro Nejvyšší správní soud (Memorandum I).

Vybraným kandidátem je doc. JUDr. Pavel Molek, Ph.D, LL.M, akademik z oboru ústavního práva a dlouholetý asistent soudce u Nejvyššího správního soudu, který v současnosti pracuje jako asistent soudkyně Ústavního soudu a vyučuje na Právnické fakultě Masarykovy univerzity. Předseda soudu zvažuje obrátit se na ministra spravedlnosti s podnětem k podání návrhu prezidentu republiky na jmenování soudcem s následným přidělením k výkonu soudnictví u Nejvyššího správního soudu.

Doc. Molek se osobně představí na slyšení před plénem Nejvyššího správního soudu dne 15. července 2015. Zde vystoupí se svými názory, motivací, vyloží vlastní pohled na fungování soudu, svou možnou roli v něm a bude připraven k diskusi.

Charakteristika kandidáta: Pavel Molek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…