Nemocnice České Budějovice vyhrála již potřetí v anketě Nejlepší nemocnice 2022

30.11.2022 22:11 | Tisková zpráva

Organizace HealthCare Institute o.p.s. vyhlásila v úterý 29. listopadu 2022 výsledky 17. ročníku celostátního projektu „Nemocnice ČR 2022“, který byl realizován v období od 1. února do 31. srpna. Do projektu bylo zapojeno 148 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky.

Nemocnice České Budějovice vyhrála již potřetí v anketě Nejlepší nemocnice 2022
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Cílem ankety je sestavit žebříček nemocnic České republiky dle míry bezpečnosti a také spokojenosti pacientů a zaměstnanců. Vyhodnocení projektu probíhá za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard. V roce 2022 do tohoto průzkumu zapojilo přes 85 tisíc respondentů z celé České republiky.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17941 lidí

Nemocnice České Budějovice, a.s. vyhrála v roce 2022 mezi nefakultními nemocnicemi hned ve dvou kategoriích, a to v hodnocení finančního zdraví a dále bezpečnosti a spokojenosti zaměstnanců. V kategorii bezpečnosti a spokojenosti hospitalizovaných pacientů obsadila místo druhé.

Obsazením výše uvedených příček se tak v celkovém hodnocení stala NEJLEPŠÍ NEMOCNICÍ ČR v roce 2022 a obhájila tak vítezství ze dvou předchozích let.

„Letošním vítězstvím a ziskem titulu NEJLEPŠÍ NEMOCNICE ČR 2022, kterého si velmi vážíme a vnímáme jej jako závazek do dalšího období, jsme završili „zlatý hattrick“, pokud mohu použít sportovní terminologii. Podařilo se nám úspěšně přečkat krizové období předchozích let a místo přešlapování na místě jsme více než kdy dříve investovali do zaměstnanců, zdravotnické techniky i staveb v rámci přestavby nemocnice, která vstoupila do své závěrečné fáze s cílem mít v roce 2025 moderní, bezpečnou a kvalitní nemocnici s dostatkem vlídného personálu. To vše jsou nezbytná východiska pro to, aby mohli být spokojení i naši pacienti,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s. MUDr. Ing. Michal Šnorek, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…