Nemocnice Litoměřice: Oddělení radiologie prochází modernizací

28.10.2018 20:20

Na svém místě, tedy na oddělení radiologie a zobrazovacích metod Nemocnice Litoměřice, je již první část dodávky nového skiagrafického přístroje.

Nemocnice Litoměřice: Oddělení radiologie prochází modernizací
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Jedná se v této fázi o pojízdný rentgen s digitalizací, který umožňuje pořídit snímky kdekoli po nemocnici, například přímo u lůžka pacienta. Přístroj byl ihned po dodání uveden do provozu a již slouží pacientům. Druhá část z této veřejné zakázky, a to digitální skiagrafický komplex, bude do litoměřické nemocnice dodán do konce letošního roku.

Postupná modernizace radiologického pracoviště, která probíhá za provozu a zahrnuje nejen obnovu přístrojového vybavení, ale i stavební úpravy vybraných prostor oddělení, vyžaduje i dočasná provozní omezení. „V posledním říjnovém týdnu jsme v jedné ze snímkoven demontovali starý rentgenový přístroj a následně zahájili stavební práce, abychom prostor náležitě připravili pro instalaci nového digitálního skiagrafického komplexu. Tento výpadek jednoho pracoviště nám sice částečně nahrazuje nově dodaný pojízdný rentgen, ale jistým omezením, která mohou mít za následek dočasné prodlužování čekacích dob na jednotlivá vyšetření, se bohužel nevyhneme,“ upozornil předseda představenstva litoměřické nemocnice Radek Lončák a dodal, že pacienti přicházející na oddělení radiologie na vyšetření jsou o této skutečnosti informováni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…