Nemocnice Pelhřimov: Připojíme se ke Dni lékáren

19.06.2018 10:52

Ve čtvrtek 21. června 2018 se naše nemocniční lékárna připojí k tradiční akci České lékárnické komory - Den lékáren. Letošní ročník chce poukázat na nezastupitelnost lékárníků v systému zdravotní péče. Mottem provázejícím Den lékáren je RADA Z LÉKÁRNY MÁ PRO VÁS CENU VAŠEHO ZDRAVÍ.

Nemocnice Pelhřimov: Připojíme se ke Dni lékáren
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

"Lékárník je jedinečný zdravotník. V celém systému zdravotnictví ani mimo něj není žádná profese, která by jej mohla nahradit. Nezastupitelnost lékárníků je dána především souborem znalostí získaných během pětiletého vysokoškolského studia, následným postgraduálním i povinným celoživotním vzděláváním. Tak komplexní znalosti v oblasti léků a schopnost je aplikovat při kontaktu s pacientem nelze nahradit poučením pacienta v ordinaci lékaře, písemnou informací nebo následným telefonátem," říká PharmDr. Radka Vachová, náš vedoucí farmaceut.

Dispenzace totiž zahrnuje také zpětnou vazbu pacienta, díky níž se lékárník přesvědčí, že pacient instrukce chápe a bude lék užívat správně, neužívá stejný lék pod jiným názvem či jiný lék, který se s tím právě vydávaným nesnese nebo zda jej nechce nevhodně kombinovat s lékem, který získal bez lékařského předpisu, doplňkem stravy nebo potravinou, které jeho účinek mohou zásadně změnit.

Téma letošního roku má blíže představit profesi lékárníka pacientům a umožnit jim aspoň trochu do ní proniknout a pochopit její nezastupitelnost.

Naši lékárníci Vám zodpoví otázky týkající se jejich profese, ale i každodenní práce. Poradí a pomohou

Těšíme se na vaši návštěvu v naší nemocniční lékárně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…