Nemocnice Písek už letos prodala tři tuny sekané

31.12.2019 21:52

Nejen dobrou medicínou, ale také dalšími službami pro veřejnost se zabývá písecká nemocnice. Právě komerční služby jako stravování nebo prádelna pomáhají nemocnici zajistit finance na lepší služby pro pacienty. A speciálně pokrmy ze zdejší kuchyně jsou mezi lidmi velmi oblíbené.

Nemocnice Písek už letos prodala tři tuny sekané
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

„Během jedenácti měsíců roku 2019 jsme už prodali 5,5 tisíce stogramových smažených řízků, 8 tisíc porcí polévky, 44 tisíc obložených chlebíčků, sto kilo hovězího tataráku a 3 tuny sekané. Pokrmy buď prodáváme v našem nemocničním bufetu nebo je připravujeme na zakázku v rámci cateringových služeb pro veřejnost,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

Vedle cateringu nemocnice zajišťuje celodenní stravování pro hospitalizované pacienty a obědy pro zaměstnance, školy a sociální zařízení. Každoročně se tu vaří zhruba 240 tisíc obědů. Vedle kuchyně nemocnice provozuje také cukrárnu, v níž se každoročně upeče téměř tři čtvrtě tuny vánočního cukroví a kolem 400 kusů velikonočních beránků, které dostávají zaměstnanci zdravotnického zařízení jako bonus.

„Oddělení léčebné výživy a stravování se skládá z kuchyně, cukrárny, kanceláře a prodejny. Celkem zaměstnává 33 pracovníků, konkrétně kuchařů a kuchařek, dietních sester, administrativních pracovnic, cukrářek a prodavaček. Pod stravovací úsek patří také prodejna v areálu nemocnice, kde lze zakoupit nejen občerstvení teplé i studené kuchyně, cukrářské výrobky, čerstvé pečivo, ovoce a nápoje, ale i denní tisk, časopisy a základní hygienické potřeby,“ sdělila Monika Lišková, vedoucí Oddělení léčebné výživy a stravování Nemocnice Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …