Nemocnice Prachatice, a. s.: Automatika zlepšila přístup na operační sály

22.08.2013 9:00

Čtvery pojízdné automatické dveře na centrálních operačních sálech patří k nejnovějším stavebním investicím v Nemocnici Prachatice, a. s.

Nemocnice Prachatice, a. s.: Automatika  zlepšila přístup na operační sály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Velmi krátký čas, něco málo přes jeden víkend, stačil v srpnu řemeslníkům prachatické firmy JVP systém, s. r. o., za vydatné pomoci pracovníků oddělení údržby nemocnice k montáži pojízdných automatických dveří na centrálních operačních sálech.

„Tato investice v rámci letošního schváleného investičního plánu přišla na 370 tisíc korun. Konečná montáž proběhla ve velmi krátkém čase, což ocenili především zaměstnanci operačních sálů, ale i dalších oddělení, kteří s nimi spolupracují,“ říká ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Michal Čarvaš s tím, že nebyl ohrožen provoz kteréhokoli ze tří sálů, ani plánované operace. „Zkvalitňování nemocničních provozů a poskytované péče patří k našim prioritám. I nejčerstvější prachatická investice tuto dlouhodobou strategii naplňuje,“ připomíná hejtman Jiří Zimola.  

Elektrikářské a stavební práce zajistila nemocnice svými pracovníky údržby. Ti vybourali staré původní dveře a připravili prostor pro nové osazení. „Nejen jim, ale i týmu firmy JVP systém pod vedením inženýra Vojty patří od vedení prachatické nemocnice velký dík,“ zdůraznil ředitel Michal Čarvaš.

V Nemocnici Prachatice, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 7 500 pacientů. Lékaři zde provedou průměrně dva tisíce operačních zákroků a téměř 185 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 353 dětí.

Nemocnice má průměrně 350 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 133,9 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…