Nemocnice Znojmo spouští testování pro samoplátce metodou PCR

27.04.2020 20:29

Od 28. dubna spouští Nemocnice Znojmo testování pro samoplátce na COVID-19 metodou PCR. Toto vyšetření je vyžadována např. u pendlerů.

Nemocnice Znojmo spouští testování pro samoplátce metodou PCR
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Současně se mění provoz odběrového místa, a to pouze na pracovní dny. V Jihomoravském kraji toto vyšetření pro samoplátce jiné zařízení neprovádí.

Vedení nemocnice se po dohodě se svým zřizovatelem, Jihomoravském krajem, rozhodlo vyjít vstříc občanům Znojemska a začne od zítřejšího dne provádět testování pro samoplátce na COVD-19 metodou PCR. „S ohledem na polohu naší nemocnice a podmínky, které byly nastaveny pro pendlery jsme se snažili najít způsob, jak vyhovět a zajistit tuto službu občanům, pro které je možné se nechat otestovat nejblíže v Kroměříži“ uvedl Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Na vyšetření je nutné se objednat stejně jako na rychlotesty (RAPIT-TEST) na čísle 608 963 053 (v pracovní den od 7:00-17:00). Vyšetření metodou PCR bude probíhat ve všední dny od 7:00-17:00 v odběrovém stanu před nemocnicí, kam pacienti/samoplátci přijedou vlastním vozem a nechají se otestovat ze staženého okénka, tzv. drive-in. Vyšetření pro samoplátce stojí 2.900 korun (vč. DPH). Částka bude hrazena pouze přes bankovní terminál, tedy kartou. Odběrové místo pro rychlotesty bude fungovat ve všední dny od 16:00-17:00 hod po předchozím objednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …