Nové řešení EMC SourceOne pomáhá organizacím zvládnout záplavu dat

11.10.2013 9:30

SourceOne 7.1 přináší výrazná vylepšení, která pomáhají s bezproblémovou správou globálních i lokálních archivů a podporuje nejnovější softwarová řešení Microsoft. Klienti tak mohou jednoduše globálně kontrolovat a spravovat svá data.

Nové řešení EMC SourceOne pomáhá organizacím zvládnout záplavu dat
Foto: EMC
Popisek: Logo společnosti EMC

Společnost EMC dnes představila SourceOne 7.1 – nové archivační řešení, které dokáže v jediné instanci archivu udržovat několik lokalit a disponuje novými možnostmi na podporu globálních datacenter a archivačních úložišť. Díky výrazným vylepšením v podpoře cloudu, aplikací i úložišť pomáhá nové řešení SourceOne společnostem při bezproblémové správě globálních i lokálních archivů. SourceOne 7.1 navíc podporuje nejnovější softwarová řešení Microsoft, jako je Exchange 2013, Outlook 2013 nebo SharePoint 2013. Novou funkcí je také Worker Affinity, která umožňuje zachovat lokální zpracování archivů, ale zároveň udržovat jedinou instanci SourceOne, což zjednodušuje globální správu a kontrolu.

Podpora globálních archivačních úložišť

Pro globálně dostupná archivační úložiště přináší SourceOne 7.1 podporu rozhraní EMC Atmos® RESTful API. Atmos je cloudová platforma pro objektové úložiště, jež nabízí vynikající funkce v oblasti škálovatelnosti a vzdáleného přístupu. V kombinaci s řešením Atmos dokáže SourceOne snížit náklady na archivační úložiště a poskytnout nové funkce pro vzdálený přístup k archivním datům:

•    Globální organizace, které používají SourceOne 7.1, mohou ukládat archivní data přímo do privátního cloudu na platformě Atmos, případně k veřejnému poskytovateli, který platformu Atmos využívá. V obou případech dosáhnou úspory nákladů a mohou těžit ze snadné správy, v níž je platforma Atmos bezkonkurenční.

•    Organizace, jež využívají řešení Microsoft SharePoint, mohou řídit růst úložiště, když externalizují data objektů blob pomocí služby SharePoint Remote Blob Support (RBS). SourceOne 7.1 vylepšuje podporu služby SharePoint RBS díky podpoře rozhraní Atmos REST API a také díky zavedení komprese a šifrování, jež zvyšují efektivitu a bezpečnost úložiště.

EMC SourceOne,  je řada produktů a řešení pro archivaci, které organizacím umožňují řídit životní cyklus firemních informací podle jednotných zásad, které vycházejí z obchodní hodnoty obsahu. SourceOne podporuje všechny hlavní formy nestrukturovaných dat, včetně e-mailů, souborů a obsahu ze služby Microsoft SharePoint.

„ Většina společností velmi obtížně zvládá svá nestrukturovaná data. Podle expertů v oboru dnes nestrukturovaná data tvoří 70–80 % všech nově vzniklých dat. SourceOne 7.1 pomůže firmám tento problém efektivně zvládnout. Jsme přesvědčeni, že ucelená strategie ochrany dat je naprosto klíčová, a jsme proto připraveni pomoci ji zákazníkům zrealizovat. Řešení podnikové archivace SourceOne představuje výkonnou a zároveň flexibilní platformu, které se snadno přizpůsobí potřebám konkrétního zákazníka – ať má jediné datacentrum, nebo několik po celém světě,“ řekl k představenému řešení SourceOne 7.1 Michal Fišer, generální ředitel EMC Czech Republic.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…