Novoroční slavnostní kouzlení s Remoskou a SweetDots

29.12.2014 15:39

Máte doma léty prověřenou Remosku nebo Vám Ježíšek v letošním roce přinese některý z nových modelů této oblíbené kuchyňské pomocnice? Nenechte jí zahálet a využijte jí při přípravě silvestrovského večírku.

Novoroční slavnostní kouzlení s Remoskou a SweetDots
Foto: Remoska
Popisek: Remoska

Kromě obligátních chlebíčků a jednohubek nesmí na stole chybět ani sladké chuťovky.  Vyzkoušejte třeba čokoládové cake pops s pomerančem a Cointreau, které Vás svou chutí a vůní během silvestrovské noci přenesou na slunečné Azurové pobřeží, které je k oslavám jako stvořené. Zajímavý recept pochází z dílny cukrárny SweetDots, která pravidelně vnáší závan originality a elegance do českého cukrářství.

Elektrická pečící mísa Remoska® je univerzální ikona, která zdobí české kuchyně již více než 50 let. Její hlavní výhodou je všestrannost využití – hodí se pro klasické vaření, rozmrazování, zapékání, dušení, grilování nebo právě na pečení klasických i méně tradičních moučníků a sladkých chuťovek. Její důmyslná konstrukce s víkem, které odvádí přebytečnou páru je velmi šetrná ke všem zpracovávaným surovinám. Připravované pokrmy jsou dokonale tepelně upravené, zároveň si však zachovávají maximum výživových hodnot, svou charakteristickou chuť a vůni. Hospodyňky u Remosky ocení i snadné ovládání, údržbu a dlouhou životnost.

Vybrat si můžete klasické modely v  designu věrném původním modelům z 50. let nebo si pořídit moderní chuťovku, kterou je zbrusu nová REMOSKA®, jejíž povrch je potažen nepřilnavým vícevrstevným materiálem Teflon®Select s módní barevnou povrchovou úpravou. Je jen na Vás, zda dáte přednost zlatému odstínu „Champagne Gold“, červenému „Hot Chilli“ či modrému „Lavender Blue“. Remosky jsou nabízeny vždy ve dvou velikostech – menší s objemem 2 litry a větší 4litrová.

Slavnostní recept vhodný například na oslavu konce roku vznikl ve spolupráci s cukrárnou SweetDots, oblíbenou oázou milovníků nejrůznějších sladkých laskominek. SweetDots není jen další obyčejná cukrárna, jedná se o promyšlený koncept, který vnáší svěží vítr do českého cukrářství. Sladké tečky, jak lze název do češtiny přeložit, nabízí originální cukroviny v podobě na míru vyrobených cupcakes, cookies, marcipánových lízátek cake pops, makronek či různě složitých designových dortů. Podle aktuálních potřeb si také samy navrhují formy a vykrajovátka a detailně promýšlejí nejrůznější zdobení i dekorace. Výjimečné sladkosti nevznikají nahodile a každému kousku je zde věnována náležitá individuální péče s extra porcí lásky jako tajnou speciální ingrediencí. Možná právě díky ní se řady obdivovatelů SweetDots neustále rozšiřují. Zařaďte se do nich i Vy a spolu s Remoskou se vydejte na nekonečné sladké dobrodružství!

Čokoládové cake pops s pomerančem a Cointreau

Suroviny na přibližně 30 kusů cake pops    
Těsto:
100g hořké čokolády
100g moučkového cukru
100g změklého másla
5 žloutků
5 bílků
80g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce  kakaa

Zvlášť do rozdrobeného korpusu:
1 pomeranč (šťáva a kůra)
30ml Cointreau
50g másla
 
250g čokolády na polevu

Navíc budete potřebovat 30 špejlí nebo cukrářských tyček libovolný posyp na zdobení.

Příprava těsta:
Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Do směsi vlijeme rozehřátou čokoládu. V druhé misce si připravíme mouku, kakao a kypřící prášek. Obě hmoty spojíme a nakonec jemně vmícháme sníh z 5 bílků. Naplníme remosku, kterou jsme si vymazali máslem. Pečeme asi 45 minut. Zda je korpus propečený, zjistíme špejlí, která se po zapíchnutí nelepí.

Příprava cake pops:
Po vychladnutí korpus rozdrolíme mezi prsty, vmícháme likér Cointreau, změklé máslo, šťávu z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Propracujeme, dokud se hmota nespojí a není kompaktní natolik, abychom z ní mohli vymodelovat malé kuličky o průměru přibližně 3 cm. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu, namočíme do ní tyčky do výšky asi 1 cm a napícháme je do kuliček. Vložíme alespoň na 1 hodinu do chladničky. Po vyjmutí je celé obalíme v rozehřáté čokoládě a ihned posypeme zdobením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…