Novosedelští hasiči budou mít díky přispění ÚZSVM novou požární zbrojnici

05.08.2017 17:20

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Jindřichově Hradci pomohl k projektu výstavby nové požární zbrojnice v Novosedlech nad Nežárkou. Ta se začala stavět letos v březnu mimo jiné na dvou pozemcích, které ÚZSVM Novosedlům bezúplatně převedl v roce 2015.

Novosedelští hasiči budou mít díky přispění ÚZSVM novou požární zbrojnici
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

?Oba pozemky o celkové výměře 842 m2 byly původně smluvně určeny k zachování veřejné zeleně. Obec je však následně vybrala jako vhodný prostor pro novostavbu požární zbrojnice sboru dobrovolných hasičů. ÚZSVM proto uzavřel s obcí dodatek ke smlouvě o bezúplatném převodu nemovitých věcí, který výstavbu požární zbrojnice na převedených pozemcích povoluje. Sbor dobrovolných hasičů dosud sídlí v objektu obecního úřadu v nevyhovující garáži bez sociálního zázemí. Nová požární zbrojnice by měla být dokončena nejpozději příští rok na podzim. V současnosti má novosedelský sbor dobrovolných hasičů 94 členů. Je zařazen jako výjezdová jednotka, která je určena především k zásahům při velké vodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…