Novosedelští hasiči budou mít díky přispění ÚZSVM novou požární zbrojnici

05.08.2017 17:20

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Jindřichově Hradci pomohl k projektu výstavby nové požární zbrojnice v Novosedlech nad Nežárkou. Ta se začala stavět letos v březnu mimo jiné na dvou pozemcích, které ÚZSVM Novosedlům bezúplatně převedl v roce 2015.

Novosedelští hasiči budou mít díky přispění ÚZSVM novou požární zbrojnici
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

?Oba pozemky o celkové výměře 842 m2 byly původně smluvně určeny k zachování veřejné zeleně. Obec je však následně vybrala jako vhodný prostor pro novostavbu požární zbrojnice sboru dobrovolných hasičů. ÚZSVM proto uzavřel s obcí dodatek ke smlouvě o bezúplatném převodu nemovitých věcí, který výstavbu požární zbrojnice na převedených pozemcích povoluje. Sbor dobrovolných hasičů dosud sídlí v objektu obecního úřadu v nevyhovující garáži bez sociálního zázemí. Nová požární zbrojnice by měla být dokončena nejpozději příští rok na podzim. V současnosti má novosedelský sbor dobrovolných hasičů 94 členů. Je zařazen jako výjezdová jednotka, která je určena především k zásahům při velké vodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…